Nogaro: Vosse en Franchi snel onderweg in pré-kwalificatie - PK Carsport vijfde

Larbre Competition had twee maanden nodig om de Saleen S7R van Vincent Vosse en Greg Franchi op te lappen. Voor het eerst sinds de horrorcrash tijdens de warm-up in Spa, met toen achter het stuur Steve Zacchia, zien we de wagen opnieuw aan het werk in het FIA GT kampioenschap - mét succes! Met een rondetijd van 1:23,920 konden onze landgenoten de moordende concurrentie achter zich houden in de negentig minuten durende pre-kwalificatiesessie. Achter Vosse-Franchi vinden we opnieuw het Phoenix Carsport-duo Deletraz-Fässler, dat amper één tiende moest toegeven op de algemene besttijd. Karl Wendlinger en Ryan Sharp klokten met de Jetalliance Aston Martin DBR9 de derde tijd, voor Ramos-Negrao (Vitaphone Maserati #2) en Kumpen-Longin (PK Carsport Saleen).

Bertolini-Bartels, leiders in de tussenstand van het kampioenschap, volgen op de zesde plaats, voor de drie resterende Corvette C6.R. Het SRT-duo Bouchut-Maassen kwam niet verder dan de zevende chrono, nipt voor het Pirelli-geschoeide DKR-exemplaar. Hezemans-Gollin stellen teleur met een negende tijd. Simonsen-Peter, vanmorgen nog snelste, sloten de top-tien af.

In GT2 heeft BMS Scuderia Italia het commando overgenomen. De ProSpeed-Porsche van Davison-Westbrook volgt op een halve seconde van de Italiaanse formatie, op de zesde stek. Palttala-Forsten houden de rode lantaarn .

Nog even meegeven dat de Gillet Vertigo .5 van Belgian Racing niet deelneemt aan de race in Nogaro, terwijl Jiri Janak, vervanger van Lucas Lichtner-Hoyer, zwaar crashte met de Jetalliance Aston Martin DBR9 #36. De Aston Martin Vantage V8 komt voorlopig nog niet op kruissnelheid, met de voorlaatste chrono voor Mücke-Enge.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 04 oktober 2008 om 14:35


Andere publicaties op Racingworld.be...