Clio Cup: Titelstrijd wordt onthoofd na forfait van Racing for Belgium

De finale van de Renault Sport Clio Cup Belgium wordt deze zondag in Francorchamps zonder het team van Racing for Belgium verreden. De oorzaak van het forfait: de weigering van het college van sportcommissarissen om Philip Jacobs te laten deelnemen, omdat diens inschrijvingsformulier te laat is aangekomen op het kantoor van Track on Time, de organisator van de Clio Cup Belgium.

"In het reglement staat dat een inschrijving ons ten laatste vijf dagen voor de start van het evenement moet bereiken. Philip Jacobs, die ons eerder had laten weten dat hij niet zou deelnemen aan de tweede helft van het seizoen, maakte ons zijn intentie om dit weekend te rijden pas dinsdag bekend", aldus Thierry Tassin, baas van Track on Time.

Er werd een derogatie aangevraagd bij de sportcommissarissen, maar die werd vrijdag in de loop van de vooravond geweigerd.

Bij wijze van protest tegen deze beslissing besloot het team van Racing for Belgium het rennerskwartier van het Racing Festival te verlaten, met onder andere de wagens van de leiders in beide klassementen (algemeen en Junior), te weten die van 'MICH' en van Guillaume Dumarey.

"Een beslissing die we in het belang van de sport uiteraard allemaal betreuren, maar wat kunnen we er aan doen?", stelt de organisator met spijt.

François Verbist, auteur van de pole voor de eerste wedstrijd van morgen, telt nu nog 14 punten achterstand op 'MICH', in een titelstrijd die zal worden beslist in afwezigheid van de kampioenschapsleider.

RCC press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op zondag 05 oktober 2008 om 00:26


Andere publicaties op Racingworld.be...