GT3: Peyroles-Ruffier (Corvette) pakken titel - Race 2 geannuleerd na zondvloed

Het circuitseizoen is met de afsluiter van het FIA GT3 European Championship tot zijn einde gekomen. Corvette-rijders Arnaud Peyroles en James Ruffier hebben een voorsprong van 8 punten op hun naaste concurrenten Ian Kahn en Thomas Mutch (Ford GT) kunnen omzetten in de GT3-titel. Het Martini Callaway-duo had aan een overwinning in de eerste race voldoende om de titel binnen te rijven, aangezien Mutch en Kahn niet verder kwamen dan de vierde plaats.

Achter Peyroles-Ruffier finishten Accary-Mena (Aston Martin DBRS9) tweede, met in hun spoor de Ford GT van Ellis-Mortimer. Khan-Mutch (eveneens Ford GT) tikten als vierde aan, voor Frassineti-Zani (Aston) en Matzke-Skula (Corvette). Beste Porschisten waren Jirik-Basseng (Muhlner Motorsport), terwijl Pirri en von Gartzen (Ford GT) de top acht afsluiten. Door de uitstekende prestatie van de drie Matech Ford GT-duo's pakt het Zwitserse team de titel in het teamkampioenschap.

De tweede wedstrijd is enkel nog van belang voor de strijd in de merkencups, maar aan racen komen de teams niet meer toe. Na hevige regenval beslissen de organisatoren van de GP2, Speedcar en FIA GT3 om alle wedstrijden te annuleren. Het mag een kleine troost zijn dat de rijderskampioenen van 2008 reeds na de eerste race in Dubai bekend waren.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 07 december 2008 om 18:06


Andere publicaties op Racingworld.be...