Dutch GT4: KS Motorsport met tweede Ginetta G50 GT4 voor Verheul - Sanders

Enkele weken geleden kondigde KS Motorsport aan dat het een Ginetta G50R GT4 voor Niels Bouwhuis in de Dutch GT4 zal inzetten en nu kan het Belgische team meteen de crew voor een tweede wagen bekend maken. Bertus Sanders en Jan-Joris Verheul vormen een team op de tweede wagen uit het kamp van Steve Vanbellingen en Koen Leyssens. Beide Nederlanders behaalden in het verleden nationale titels en vormen dus een te duchten combinatie op de pijlsnelle Britse GT4.

Op enkele weken van de eerste races in Zandvoort krijgt het Nederlandse programma van KS Motorsport aardig vorm. Het team is dan ook volop aan zijn voorbereiding voor de Dutch GT4 begonnen met testdagen op Circuit Zolder en Circuitpark Zandvoort.

Nu kunnen ook Bertus Sanders en Jan-Joris Verheul zich bij het team aansluiten. Jan-Joris Verheul, de oudste van het duo, al is dat met zijn 32 lentes relatief, mag zich als eerste introduceren. "Ik heb al ettelijke jaren nationale autosport op mijn palmares, met een titel in de BMW 130i Cup in 2006 als hoogtepunt", opent hij het gesprek. "Ik kijk naar de GT4 uit, want het zal net zoals de races in de BMW 130i Cup of de Libertel DTCC opnieuw echt close racen worden, waarbij we elkaar geen duimbreed zullen toegeven. Bovendien is de Ginetta een opvallende en mooie wagen, waar we veel van verwachten."

Bertus Sanders is vijf jaar jonger, maar kreeg door zijn racende vader, met wie hij een schildersbedrijf runt, het racen met de paplepel ingegoten. Hij startte in de Yaris Cup, werd meteen kampioen en deed dat kunststukje nog eens over het jaar erop in de Clio Junior Trophy. Verder in zijn nog jonge carrière streed hij ook vooraan mee in de BMW 130i Cup, met als teammaatje ... Jan-Joris Verheul.

Bertus Sanders: "Voor komend seizoen zijn mijn verwachtingen hoog gespannen. Alles ziet er erg goed uit. Ik kijk er erg naar uit om samen met Jan-Joris in een Ginetta van KS motorsport aan de start te komen van het Dutch GT4-kampioenschap. Een sterk team in een competitieve auto en een snelle teamgenoot leveren een uitstekende basis voor een goed resultaat in het Dutch GT4-kampioenschap."

De Ginetta G50R GT4 is een rasechte GT-wagen en één van de laatste creaties van het legendarische merk Ginetta, vandaag eigendom van de Britse succesvolle zakenman Lawrence Tomlinson. De Ginetta G50R is nu GT4 gehomologeerd en vormt een te duchten wapen in de klasse. Het is een lichte en snelle wagen die bovendien zeer goed scoort qua runningkost.

De Dutch GT4 gaat tijdens met de bekende paasraces van start tijdens het weekend van 11, 12 en 13 april. Op de kalender ontbreekt voorlopig nog de datum van één meeting

KS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 19 maart 2009 om 16:45


Andere publicaties op Racingworld.be...