SEAT België en Pierre-Yves Corthals mikken op de Belgian Touring Car Series

De SEAT Leon van Pierre-Yves CorthalsNa twee boeiende campagnes in het WTCC, vervolgen SEAT en Pierre-Yves Corthals hun gemeenschappelijk avontuur, maar deze keer op het Belgische toneel: vanaf de Francorchampions (10-12 april) zal 'Pilou' een Leon Supercopa besturen in de Belgian Touring Car Series. Deze deelname gaat wel verder dan een eenvoudig sportief engagement...

Gedurende twee seizoenen waren SEAT België en Pierre-Yves Corthals de enige vaste vertegenwoordigers van ons land in een FIA Wereldkampioenschap. Dankzij heel wat overwinningen in de Independants Trophy in het WTCC bewees 'Pilou' zijn kwaliteiten tegenover referenties zoals Yvan Muller (wereldkampioen 2008 met een SEAT Leon TDI), Andy Priaulx, Gabriele Tarquini, Alain Menu, Ryckard Rydell en -andere kleppers zoals Jörg Müller: "Die deelnames creëerden een enorme dynamiek binnen ons netwerk en bij ons cliënteel", benadrukt men bij SEAT België. "Het was de bevestiging dat competitie in de genen van het merk zit".

Verkeersveiligheid promoten via vzw RED
Terwijl de piloten van de Leon TDI's hun jacht op de nieuwe wereldtitel al geopend hebben en de eerste confrontatie in Curitiba domineerden, zal Pierre-Yves Corthals de Belgian Touring Car Series (BTCS) betwisten aan het stuur van een Leon Supercopa in de kleuren van vzw RED.

RED, een vereniging van personen van alle leeftijden uit de meest diverse domeinen, heeft als doel het verhelpen van drama's die het gevolg zijn van verkeersongevallen en de promotie van een verantwoord rijgedrag. Een doelstelling die SEAT België volledig steunt. Daarom associeert de invoerder zich met deze vzw, die twee grote actieterreinen heeft.

De vereniging geeft op zijn website informatie over de methodes die door de Belgische rechtbanken gebruikt worden om alternatieve straffen te geven aan bestuurders die zware verkeerongevallen veroorzaakt hebben. Zij worden naar revalidatiecentra gestuurd om zwaargewonde verkeersslachtoffers te helpen. RED organiseert verder, samen met de belangrijkste universiteiten van het land, gratis opleidingen defensief rijden voor scholieren: "Het is onze bedoeling dat 3.000 jongeren elk jaar onze opleiding kunnen volgen", vertellen de verantwoordelijken. "Het zijn geen slipcursussen, maar eerder lessen in bescheidenheid, om slechte gewoontes aan het stuur af te leren".

Elke meeting met een andere teamgenoot!
Pierre-Yves Corthals zal dit seizoen met een andere aanpak rijden dan in het WTCC: "De doelstelling is de werking van RED bekend te maken en ons te schikken in de 'fun'-filosofie van de BTCS, zonder het sportieve aspect te verwaarlozen. De optiek waarvoor SEAT België gekozen heeft, lijkt daarvoor perfect. Ik zal immers in elke meeting door een andere teamgenoot vergezeld worden. Die zal een persoonlijke bijdrage leveren aan de actie van RED. Om te bewijzen dat onze ambitie in het algemene klassement naar de tweede plaats verschuift, zal ik rijden met snelle piloten die niet rechtstreeks uit de autosportwereld afkomstig zijn. Samen met SEAT België hebben we een shortlist opgesteld met namen van personen die we willen contacteren. Het programma zal opgemaakt worden in functie van hun vrije tijd. De naam van de gelukkige zal net voor elke meeting onthuld worden. Voor de eerste meeting kan ik al verklappen dat ik een team zal vormen met Stéphane De Groodt, die de Leon zal ontdekken tijdens de Test Day van de BTCS op 27 maart op het circuit van Spa-Francorchamps."

De SEAT Club in de race
De Leon Supercopa zal eveneens de kleuren verdedigen van de SEAT Club, die alle aficionados van het merk, wiens hart voor SEAT klopt, verenigt. De Club krijgt daarmee een logisch verlengstuk van zijn activiteiten in de competitie, die van start gaat met de Francorchampions tijdens het weekend van Pasen.

Verder zijn er nog heel wat andere teams (Denospi, Signa Motorsport, Spork Racing, GI Due Racing, Astur Car) die met Leons zullen rijden in de BTCS. Het is niet de bedoeling dat 'Pilou' hen voor de voeten gaat rijden en zo met kostbare punten van het kampioenschap aan de haal gaat: "Daarom rijden we buiten kampioenschap, maar dat zal hem niet beletten om het beste van zichzelf te geven. Hij heeft het racen immers in de genen en zal een ideale referentie zijn voor alle andere teams".

Sport, veiligheid, passie: SEAT België zal ongetwijfeld ook in 2009 weer van zich doen spreken in de autosport. En de Belgian Touring Car Series krijgen hiermee hun portie... emoción!

SEAT Belgium


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 19 maart 2009 om 19:40


Andere publicaties op Racingworld.be...