Francorchampions: Bouvy-Kelders winnen gemakkelijk eerste wedstrijd

Delahaye Reanult Mégane - Kelders en Bouvy Titelverdediger Frederic Bouvy is perfect aan het seizoen begonnen. Samen met zijn teamgenoot Christian Kelders heeft hij de openingsmanche van het Belgian Touring Car Series-seizoen op zijn naam geschreven. Van pole naar finish; een perfect begin voor het Delahaye-duo. Al bij al was het een gemakkelijke overwinning voor de Renault Mégane Trophy in de kleuren van Gordon. Problemen bij de concurrentie haalden de spanning uit de wedstrijd en Bouvy-Kelders werkten een foutloze race af.

Street Machine Racing profiteerde optimaal van de pech bij KS Motorsport en de Mazda RX-8. Nicolas De Crem en Julien Schroyen finishten knap tweede met hun Audi A4 Silhouette, maar wel op een halve minuut van de winnaars. De Jaguar X-Type Silhouette van Motorsport International vervolledigde het podium. Zij hadden bij het vallen van de vlag bijna twee minuten achterstand. Het debuut van de KIA Pro_Cee'd eindigde met een vierde plaats voor Koen Wauters en Raf Vanthoor, terwijl Armand Fumal en Maxime Soulet met de Street Machine Solution F de top-vijf afsluiten. Fumal-Soulet pakken daarmee eveneens de zege in S2.

T3 was een kolfje naar de hand van Qvick Motors Racing. De ex-WTCC-bolide van Erik Qvick en Frederique Jonckheere kwam knap als zesde algemeen over de streep!

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in BTCS op zondag 12 april 2009 om 14:58


Andere publicaties op Racingworld.be...