BRKO: Eerste overwinning voor Kuismanen sinds 2005 - KRK en Delahaye op podium

Ford GT - Kuismanen CompetitionGeen maiden-overwinning voor KRK Racing, toch wel een verrassing na de formidabele prestatie van zowel Jeffrey Van Hooydonk als Koen Wauters in de kwalificaties. Wauters neemt bij de tweede race een perfecte start en kan gemakkelijk het hele veld achter zich houden. De Clouseau-zanger kan zelfs een voorsprong van 15 seconden uitbouwen op de concurrentie en het KRK Racing lijkt op een gemakkelijke overwinning af te stevenen, maar in de tweede wedstrijdhelft keert het tij. Van Hooydonk kan het tempo van Wauters niet evenaren en verliest terrein op de achtervolgers... terwijl Huisman op revanche gebrand is na de strategische fout van zijn team in de eerste race.

First Motorsport - Porsche 997 GT3 CupNa een mooie start van Koen Wauters is iedereen op achtervolgen aangewezen. François Verbist toert rond op de tweede plaats, maar moet de rol lossen na een stop & go penalty van 10 seconden. De meccano's van First Motorsport negeerden het 5-minuten signaal en werkten nog aan de Porsche Cup S. Verbist kwam zijn straf uitzitten... maar niet in de voorziene 'stop & go area', met als gevolg een nieuwe sanctie. Door het wegvallen van de Porsche Cup S met startnummer 50 leidt Tim Verbergt (Audi) een groepje waarin ondermeer Pertti Kuismanen (Ford) zich kranig houdt. Ook de Ferrari van de Thiers-broertjes blijft vooraan goed meedraaien. De merkgenoten van Delahaye Racing kennen een moeilijk wedstrijdbegin. Damien Coens gaat té enthousiast door de Eerste Linkse en verliest de controle over het stuur van de Ferrari F430 GT3. Coens vertrekt met 21 seconden achterstand op de leiders.

Delahaye Racing - Ferrari F430 GT3Bij de pitstops verandert er weinig of niets. Longin kan enkel maar de schade beperken bij First Motorsport, terwijl Van Hooydonk de chrono's van zijn teammaatje Koen Wauters niet kan evenaren. Fred Bouvy, die Coens afloste op de Red Bull-Ferrari, stormt naar voren, terwijl ook Duncan Huisman het onderste uit de kan haalt. De voorsprong van Van Hooydonk verdwijnt als sneeuw voor de zon, terwijl Bouvy en Huisman een prachtig duel uitvechten. Huisman trekt aan het langste eind en vijf ronden voor het einde komt de Nederlander onder de achtervleugel van de KRK-Viper postvatten. Met een gewaagd manoeuvre in de Eerste Linkse verschalkt hij ex-F3000-rijder Jeffrey Van Hooydonk en pakt Kuismanen Competition haar eerste overwinning in het Belgian GT sinds beide 60-minuten races kaderend in de 1000 km van Spa 2005. Bouvy zit ook in het spoor van de KRK-Viper maar raakt er niet voorbij. Delahaye Racing vertrekt uit Zolder met een overwinning en een derde plaats - meteen goed voor de leiding in het kampioenschap.

Scuderia Monza - Ferrari F430 GT3De Audi R8 GT3 LMS kan ook in de tweede race geen vuist maken. Hemroulle moet lijdzaam toezien hoe de andere wagens hem naar de vierde plaats terugwijzen. Hiermee sprokkelt Phoenix Belgian Audi Club toch nog waardevolle punten voor het kampioenschap. Voor de vijfde plaats was het lange tijd spannend. Een Italiaans duel tussen de #2 Ferrari van de Thiersen en de #10 Lambo van JD mondde in de Jacky Ickx Chicane tot een contact. Van der Zwaan drukte de Lambo té optimistisch naast Hans Thiers waarna beide wagens tot stilstand komen. Kris Wauters profiteert optimaal en gaat als derde hond lopen met P5. Van der Zwaan duikt als zesde onder de zwart-wit geblokte vlag. Hans Thiers komt met de gehavende Scuderia Monza Ferrari als zevende over de streep. De First Motorsport Porsche komt na twee stop & go penalties als achtste over streep, met in het spoor de Finse gastrijders van Westend Racing. Menno Kuus sluit met de Match Racing Ginetta GT4 de top-tien af en kroont zich meteen tot winnaar in Divisie 2.

Match Racing - Ginetta GT41. #12 Kuismanen Competition - Ford GT - 37 ronden
2. #4 KRK Racing - Dodge Viper Competition Coupé +2 seconden
3. #3 Delahaye Racing - Ferrari F430 GT3 +3 seconden
4. #9 Phoenix Belgian Audi Club - Audi R8 GT3 LMS +15 seconden
5. #8 KRK Racing - Dodge Viper Competition Coupé +73 seconden
6. #10 JD Competition by KS - Lamborghini Gallardo +78 seconden
7. #2 Scuderia Monza - Ferrari F430 GT3 +82 seconden
8. #50 First Motorsport - Porsche 997 GT3 Cup S +91 seconden
9. #250 Westend Racing - Porsche 997 GT3 + 96 seconden (winnaar D3)
10. #114 Match Racing - Ginetta GT4 +3 ronden (winnaar D2)

Foto's: Marnik Mouchaers & Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Belgian GT op zondag 26 april 2009 om 15:26


Andere publicaties op Racingworld.be...