Belgian Race Kick Off: Reacties na de race (deel 3)

Jeffrey Van Hooydonk - KRK Racing (race 2): "De eerste twee ronden waren barslecht. Er was een deelnemer van de baan gegaan, tot twee keer toe verloor ik tijd door een veiligheidswagen. Naar het einde van de wedstrijd toe hadden de remmen hun beste tijd gehad. Vier ronden voor het einde kwam Duncan Huisman sterk opzetten en passeerde me uiteindelijk na een gewaagd inhaalmanoeuvre. Weg eerste plaats maar de tweede plaats wist ik wel te behouden. Een podium in het openingswedstrijd was de ambitie en daarin zijn we gelukt. Ik kijk nu al uit naar Francorchamps, een circuit dat onze Dodge Viper beter moet liggen."

Koen Wauters - KRK Racing (race 2): "Ik was gefocust, had helemaal geen last van stress en had een goede start. Een Porsche kwam aandringen in de eerste linkse en ook in de daaropvolgende bocht maar ik hield in beide gevallen netjes de deur dicht. Beetje bij beetje liep ik uit op mijn eerste achtervolger en nadat hij een tijdstraf kreeg, viel de druk weg. De kloof op de tweede was nu 9 seconden."

Kris Wauters - KRK Racing (race 2): "De wagen was moeilijk te besturen. Overstuur, remproblemen ... bijna in elke bocht stond ik dwars. Het was een ontzettend moeilijke stint. Dankzij de pech van enkele andere deelnemers eindigde ik nog op de vijfde plaats."

Raf Vanthoor - KRK Racing (race 2): "Het is fantastisch wat wij als team gepresteerd hebben, we mogen er fier op zijn. Twee poles en één podium, wie had dat durven denken. We zijn een jong team en er zijn op cruciale momenten misschien wat foutjes gemaakt. Vallen en opnieuw opstaan, dat moet je dan doen. De sfeer in het team kan alvast niet meer stuk, de jongens gaan voor elkaar door het vuur. Jeffrey en Koen hebben het fantastisch gedaan, voor mezelf en Kris was het iets minder. Afspraak over twee weken voor de volgende wedstrijden op het circuit van Spa-Francorchamps."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Belgian GT op maandag 27 april 2009 om 13:50


Andere publicaties op Racingworld.be...