27 wagens in Silverstone - Menten en Palttala bij DKR?

DKR Engineering - Corvette C6.RHet FIA GT-kampioenschap 2009 kondigt zich ongemeen spannend aan, met een vijftal rijdersduo's die in staat moeten zijn om voor de dagzeges te strijden. In Silverstone kan daar mogelijk de Fins-Nederlandse tandem Markus Palttala-Jos Menten aan toegevoegd worden. Palttala en Menten werden door DKR Engineering genomineerd voor de RAC Tourist Trophy, maar bronnen bevestigen ons dat de entry nog niet helemaal rond is. Andere kandidaten voor de overwinning zijn ondermeer de Corvette-duo's Longin-Ruffier (SRT), Hezemans-Kumpen (PK Carsport) en Maassen-Moreau (LAA), maar ook beide Vitaphone Maserati en de K plus K Saleen van Sharp-Wendlinger zijn kanshebbers.

Met 13 wagens in GT1 en 12 wagens in GT2 mogen we ons in Groot-Brittannië voor een mooie wedstrijd opmaken. Corvette en Saleen zijn de hofleveranciers in GT1, met maar liefst vier exemplaren van de C6.R en de S7-R. Verder zien we twee Maserati MC12, twee Ford GT en een Nissan GTR aan de start. Met 4 Porsche 997 GT3 RSR en een Aston Martin Vantage krijgen de Ferraristi eindelijk wat weerwerk in GT2.

Longin (SRT), Kumpen (PK), Lémeret (Full Speed), Leinders en Kuppens (beiden VDS) vormen de Belgische afvaardiging in GT1. In GT2, G2 en G3 zien we geen Belgische rijders aan de start. Wel keert ProSpeed Competition in GT2 terug met twee Porsche 997 GT3 RSR. In G2 zal PMB Motorsport de Belgische driekleur verdedigen met twee Franse piloten.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op dinsdag 28 april 2009 om 17:34


Andere publicaties op Racingworld.be...