Adria: Sharp-Wendlinger snelste in pré-kwalificatie - PK vierde

De tweede training was een kolfje naar de hand van Ryan Sharp en Karl Wendlinger. Het K plus K-duo kwam weliswaar niet meer zo dominant voor de dag als drie weken geleden in Silverstone. Het verkleinen van de restrictoren en het extra lood hebben de wagen terug in balans gebracht met de rest van het FIA GT-veld. De Saleen S7-R met startnummer 14 kwam over de streep met een rondetijd van 1:12,210, amper één tiende sneller dan de Vitaphone Maserati van Bartels en Bertolini. Ramos en Müller moesten in de tweede Vitaphone bolide twee tienden toegeven op de winnaars van de Tourist Trophy.

Hezemans en Kumpen tikten als derde aan, goed in het spoor van de middenmotor-wagens. De PK Carsport-rijders waren de beste leerlingen van de Corvette-klas. Maassen-Moreau en Longin-Ruffier waren in de Corvette van respectievelijk Luc Alphand Aventures en Selleslagh Racing Team bijna een halve seconde trager. De top-acht wordt afgesloten door de tweede K plus K Saleen en de #13 van Full Speed Racing. Beste nieuwe GT1 was de Ford GT van Leinders-Kuppens.

In GT2 was de Brixia Porsche ditmaal de snelste. Lucchini en Ragginger konden de BMS Ferrari van Malucelli-Ruberti en de ProSpeed Porsche van Collard-Westbrook afhouden.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 16 mei 2009 om 12:10


Andere publicaties op Racingworld.be...