Longin te voet naar Scherpenheuvel voor het goede doel

Bert Longin mag dan wel één van de snelste rijders van België zijn, met een nationaal en international GT-programma, een louter fysieke uitdaging gaat hij zeker niet uit de weg. "Neen, sowieso niet, want autosport vergt een stevige fysieke paraatheid. Maar als er aan die fysieke inspanning ook een goed doel verbonden is, dan zet ik me dubbel in", vertelt Bert Longin.

En dat is het geval nu zaterdag 23 mei. Bert Longin zal dan een voettocht maken naar het bekende bedevaartsoord Scherpenheuvel, samen met de damesvolleybalploeg van Kasterlee, waarvan één van de bedrijven waar Bert Longin zaakvoerder is, ook sponsor is. En niet alleen zullen de dames en Bert vanaf 6 uur 's ochtends goed 8 uur onderweg zijn, iedere van de ongeveer 40 af te leggen kilometers brengt ook geld op voor de VZW Kindsoldaten (www.childsoldiers.net), een initiatief van de bekende VRT-correspondente Els De Temmerman.

Bert Longin geeft meer tekst en uitleg bij het initiatief: "Wereldwijd zijn meer dan een half miljoen kinderen onder de achttien jaar ingelijfd in legers in meer dan 85 landen (rebellenbewegingen, maar ook regeringslegers). Driehonderdduizend van hen vechten op dit moment daadwerkelijk mee in oorlogen. Sommigen zijn maar zeven jaar oud... Ik vind dat verschrikkelijk, ik was er echt niet goed van als ik het hele verhaal hoorde en dus wilde ik iets bijdragen en ik hoop dat veel mensen ons zullen steunen, want die kinderen verdienen het."

Aan het initiatief van Bert is ook een leuk verhaal verbonden. "Inderdaad, ik heb jaren geleden gewed met één van mijn naaste medewerkers, Hans Saenen, die enorm veel voor mij doet tijdens en tussen de raceweekends, dat ik na mijn eerste internationale zege (FIA GT in Imola 2005) te voet naar Scherpenheuvel zou trekken. Ik ga die weddenschap nu nakomen en het feit dat ik daarmee een schrijnend probleem in de belangstelling kan brengen, is bijzonder mooi meegenomen. Op naar Scherpenheuvel voor de kindsoldaten!"

Longin press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 21 mei 2009 om 10:28


Andere publicaties op Racingworld.be...