Total 24 Hours of Spa: Vloedgolf goed nieuws

Het nieuwe logo van de Total 24 Hours of SpaTerwijl de Maserati MC12 van Bartels-Bertolini in Adria, tijdens de 2de manche van het FIA GT Kampioenschap, weer kon aanknopen met de overwinning, draait de voorbereiding van de Total 24 Hours of Spa, verreden van 23 tot 26 juli op het circuit van Francorchamps, op volle toeren. Een nieuw logo, een volledig vernieuwde website (www.total24hours.com) die dagelijks door duizenden unieke bezoekers bezocht wordt en een vloedgolf goed nieuws voor het publiek: twee maanden voor de befaamde etmaalrace in de Ardennen valt het goede nieuws amper bij te houden, tot groot genoegen van de duizenden racefans die op het einde van de maand juli verwacht worden op het circuit van Spa-Francorchamps.

Laten we, om te beginnen, verduidelijken dat de start op zaterdag 25 juli om 16.00 uur gegeven wordt voor de legendarische endurance pitlane. De teams die deelnemen aan de Total 24 Hours of Spa zullen verdeeld worden over de 'endurance' pits en de 'Formule 1′ pitstraat. Daardoor kan het talrijke publiek op de tribunes tegenover de beide pitstraten de bevoorradingen en de interventies van de mecaniciens het ganse weekend op de voet volgen.

Een woord over die tribunes. Tijdens de editie 2009 zal de toegang tot de tribunes tijdens de volledige duur van de Total 24 Hours of Spa volledig gratis zijn! Overdekte tribune of niet, de toeschouwers zullen niet de minste euro extra moeten spenderen om plaats te nemen op een van de tribunes om te genieten van het spektakel van de fabuleuze GT's die op de 7 km van het mooiste circuit ter wereld racen.

Kwalificaties enkel op donderdag

Nog straffer: de toegang tot het circuit zal op donderdag 23 en vrijdag 24 juli helemaal gratis zijn. Met een belangrijke nuancering. Dit jaar worden de kwalificaties uitsluitend op donderdag verreden. De spanning zal stelselmatig toenemen. De dag begint met vrije trainingen in de voormiddag, gevolgd door pre-kwalificaties (90 minuten) in het begin van de namiddag. 's Avonds volgen de laatste kwalificaties. Tijdens twee sessies van een uur zullen de piloten hun wagen moeten kwalificeren. Misschien met behulp van verstralers voor de teams die in de namiddag hun bolide nog niet konden kwalificeren. Deze keer kan men immers niet terugvallen op de sessie van vrijdag om een tegenvaller door een sortie of een mechanische panne goed te maken. Om maar te zeggen dat er spanning in de lucht zal hangen die avond in Francorchamps. Zo krijgen we weer de spankracht van vroeger terug.

Toch loont het zeker de moeite om ook op vrijdag 24 juli af te zakken naar Francorchamps. De teams die deelnemen aan de 24 Uren zullen die dag benutten om hun bolides in uithoudingsconfiguratie te zetten, maar op de piste zal het spektakel intens zijn, want er staan verschillende nevenwedstrijden op het programma. Vanaf 13.00 krijgen de toeschouwers de Lamborghini Blancpain Super Trofeo (twee
races), Cooper Tires British F3 International Series, GT4 European Cup, de Nederlandse GT4 evenals de Formul'Academy Euro Series met "onze" Benjamin Bailly van het RACB National Team. De jonge wolven en de ervaren rijders gaan op zaterdag een tweede keer aan het werk op de Ardeense piste.

Voorverkoop vanaf 15 juni in de Total tankstations

De toeschouwers kunnen vanaf 15 juni hun tickets in voorverkoop aanschaffen in alle tankstations van Total. Met aanzienlijke besparingen, want de kortingen lopen op tot 40%. Een General Entry is al verkrijgbaar voor 15 € in plaats van 25, terwijl een General Entry + paddock 50 € zal kosten in plaats van 60.

Deze voorverkoop blijft niet beperkt tot ons land. Ook in Nederland, Duitsland en het Groothertogdom Luxemburg kan men tickets in voorverkoop kopen vanaf 15 juni in de Total tankstations. Men kan trouwens nu al tickets bestellen door te surfen naar www.ticketnet.be of via het nummer 070/660 601.

RACE press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 29 mei 2009 om 08:45


Andere publicaties op Racingworld.be...