12 Uur van Spa: Delahaye Racing in nieuwe kleuren naar de zege?

Er werd naar uitgekeken, dat is wel het minste wat we van de nieuwe Renault Mégane Trophy kunnen zeggen. De blikken waren de afgelopen dagen allemaal op de nieuwe wagen van Delahaye Racing en Gordon Racing Team gericht. Het is dan ook een prachtige bolide geworden en bovendien was de Renault ook meteen bij de les, zoals Fred Bouvy, Vanina Ickx en Christian Kelders tijdens de vrije oefenritten van de 12 Uur van Spa, gisteren donderdag, bewezen.

's Morgens al zette Bouvy 2'28''8 op de klokken en hij leverde daarmee het bewijs dat de nieuwe Mégane 2009 meer dan zomaar een wagen is. "In tegenstelling tot onze concurrenten, die ook onze tijden aankonden, hebben wij wel geen nieuw rubber gebruikt", legt de Brusselaar uit. "We hebben al volop in endurancetrim gereden en bereiden vanaf nu de race zelf voor. Dat belooft..."

Op vlak van de aerodynamica is de wagen in de versie 2009, in vergelijking met de vorige generatie, bijzonder hard geëvolueerd. Fred Bouvy: "We winnen aan topsnelheid in de rechte lijn en zijn ook sneller bij het aansturen van de snelle bochten. Maar we moeten wel met de originele versnellingsbakverhoudingen rijden, wat ons in zesde versnelling geen voordeel oplevert. We rijden op Combes zo tegen de begrenzer aan. Maar goed, we hebben zelf ook nog wel wat afstelwerk en zullen de beide kwalificatiesessies broodnodig hebben om de wagen echt volledig op punt te stellen."

Tijdens de kwalificaties vertrekt Bouvy met slechts één doel voor ogen: "De Pole!" Maar Vanina Ickx en Christian Kelders zullen zeker ook nog voldoende rijtijd krijgen om de wagen te leren kennen en zo het Gordon Racing Team aan een super resultaat te helpen.

Laten we het even over Vanina hebben...ze is eigenlijk nog maar net van de 24 Uur van de Nürburgring terug, waar ze de kleuren van VW Motorsport verdedigde, en Spa is min of meer een tussenstop op weg naar de 24 Uur van Le Mans waar ze een Creation LMP1 voorgeschoteld krijgt. Maar goed, haar volgende opdracht is wel degelijk de 12 Uur van Spa in de Mégane. "Voor mij is de Nordschleife, de oude Nürburgring, het mooiste circuit van de wereld, Le Mans is de race met de meeste uitstraling en de 12 Uur van Spa, die ik vorig jaar won, heeft een speciale plek in m'n hart gekregen. De wagen is uiteraard super, veel makkelijker dan de oude versie en de wegligging is zeer fijn, wellicht een gevolg van de afstellingen van Fred..."

Vrijdag gaan de 12 Uur van Spa stilaan naar hun climax, met de kwalificatiesessies, waarbij uiteraard ook nog aan de voorbereiding van de race gedacht zal worden. Want niets mag aan het toeval overgelaten worden in de aanloop naar een proef over 12 uur... En de kleuren van de vermaarde Gordon Beers zullen opnieuw niet onopgemerkt blijven.

Gordon press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 05 juni 2009 om 13:53


Andere publicaties op Racingworld.be...