Geslaagde Superleague-demo op Circuit Zolder

Ter introductie van de Zolder Superleague, het evenement op 18 en 19 juli waarbij de Superleague Formula Circuit Zolder aandoet, werd gisteren op hetzelfde circuit voor pers en overige geďnteresseerden een demo gehouden van de Superleague Formula en de overige raceklassen die deel uitmaken van het programma op 18 en 19 juli. Een uur lang konden toeschouwers genieten van het brullende geluid van onder andere de dikke V12's van de Superleague-bolides en de dikke V10's uit de EuroBoss F1. Naast de demonstraties werd tevens Dominick Muermans gepresenteerd als de nieuwe coureur voor PSV Eindhoven in de Superleague Formula.

De demo werd voorafgegaan door een perspresentatie, waarbij onder andere Dick van Elk,organisator van de Zolder Superleague en Robin Webb, Competition Director van de Superleague Formula het woord deden. Webb legde tijdens de presentatie het idee achter Superleague Formula uit. "Aan het einde van de rit is het autoracen, maar deze klasse hoort niet op de traditionele autosportladder thuis. Normaal gesproken hebben toeschouwers vooral binding met een coureur, maar wij proberen om toeschouwers binding te laten hebben met een auto. We proberen dat te bereiken door de twee grootste passies in sport met elkaar te combineren: voetbal en autosport. Op deze manier proberen wij een nieuw publiek naar het circuit te trekken."

Webb onderstreepte tijdens de presentatie dat rijden in de Superleague Formula voor coureurs zeer speciaal is. "Vergis je niet, dit zijn serieuze bolides met 750 pk die veel gelijkenissen vertonen met de Formule 1. Je stapt als coureur niet zomaar in en het is helemaal niet makkelijk om vooraan te rijden. Omdat alle auto's gelijkwaardig zijn wordt het uiterste gevraagd van de teams en coureurs", aldus Webb over de klasse. "Iedereen die nog niet overtuigd is van de klasse nodig ik dan ook graag uit om mee naar beneden te gaan."

Beneden in de pitboxen stonden twee auto's uit de Superleague Formula, zijnde de bolides van PSV Eindhoven en Glasgow Rangers, klaar om een spetterende demo te geven. Met Australiër John Martin achter het stuur van de Rangers auto en de zojuist gepresenteerde PSV-coureur Dominick Muermans achter het stuur van de PSV auto werd de toegestroomde pers getrakteerd op het schitterende geluid van de V12-motoren van de bolides. Naast de auto's uit de Superleague kwamen ook veel wagens uit de overige raceklassen die tijdens de Zolder Superleague aanwezig zijn in actie. Dit waren Scott Mansell en Marijn van Kalmthout in twee Benetton F1 wagens uit de Eurobos F1-series, Berry van Elk in een Mosler MT900 GT3 en Ronald van Loon in een Mini Cooper S Turbo uit de Dutch Supercar Challenge, Niels Lagrange met een Porsche 996 RSR uit de Dunlop Sportmaxx Endurance Cup en twee Formule Fords van GEVA Racing. De dag werd afgesloten met taxiritten voor belangstellenden.

"We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde demo", aldus organisator Dick van Elk na afloop. "Er waren veel genodigden aanwezig die allen een goede indruk hebben kunnen krijgen van de Superleague Formula en het overige programma tijdens de Zolder Superleague. Nu nog hopen dat het weer ons op 18 en 19 juli net zo meezit als nu!"

Ook warmgelopen voor de Superleague Formula? Bestel dan je kaarten voor de race op Zolder via www.zoldersuperleague.be.

Superleague Press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 19 juni 2009 om 17:51


Andere publicaties op Racingworld.be...