Oschersleben: Vitaphone snelste in eerste vrije training - PK vierde

Vitaphone Racing - Bartels en BertoliniGisteren werd in Oschersleben de eerste vrije training verreden in het kader van de derde manche van het FIA GT kampioenschap. Regerend kampioenen Bartels en Bertolini (Vitaphone Racing) hielden de bovenhand op het Tsjechische duo van K plus K Racing, dat de openingsmanche in Silverstone domineerde met de Saleen S7R. Wendlinger en Sharp klokten dus de tweede chrono op twee tienden van de besttijd, voor hun teamgenoten Lacko en Dominguez, eveneens twee tienden verwijderd van de groen-zwarte Maserati MC12.

Corvette C6.R- PK CarsportBeste Corvette C6.R was het exemplaar van PK Carsport. Anthony Kumpen en Mike Hezemans stuurden het Amerikaanse monster naar een vierde chrono, wel op bijna een seconde van de Maserati. Amper enkele duizendsten verder vinden we respectievelijk de #2 Vitaphone Maserati en de Corvette van Maassen-Biagi en Longin-Ruffier. De 'nieuwe' GT1-wagens moeten in oost Duitsland twee seconden toegeven op de oudere generatie, terwijl de beide Full Speed Saleen helemaal onderaan de tabellen bengelen, samen met de Nissan GTR.

Trackspeed - 997 GT3 RSR In GT2 komt Porsche sterk voor de dag. De 997 GT3 RSR van Trackspeed (Bergmeister-Ashburn) was goed voor de besttijd, terwijl de merkgenoten van Brixia de tweede chrono neerzetten. Derde was de Ferrari F430 GT2 van CR Scuderia, terwijl Edwards-Holzer op de vierde plaats eindigden. Het andere ProSpeed-exemplaar eindigde zevende in GT2. Het succesballast speelt Emmanuel Collard en Richard Westbrook ongetwijfeld parten op de bochtige omloop nabij Magdeburg.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 20 juni 2009 om 09:23


Andere publicaties op Racingworld.be...