Oschersleben: Alex Müller schenkt Vitaphone pole - Maassen knap derde!

Vitaphone - Maserati MC 12Geen Belgisch succes in de kwalificatiesessie in Oschersleben. Alex Müller toverde een schitterende 1:24,546 uit zijn Maserati MC12 met startnummer 2. De Duitser kon daarmee gemakkelijk een late aanval van Karl Wendlinger afhouden. De K plus K-rijder moest in de Tsjechische Saleen S7R drie tienden toegeven. Xavier Maassen toonde zich de beste van de Corvette-klas door het Luc Alphand Aventures-exemplaar naar een uitstekende derde plaats te sturen. Mogelijk had er meer ingezeten voor Maassen, die op het einde nog even opgehouden werd door de Maserati van Müller.

Teameigenaar Michael Bartels kon in zijn Maserati met #1 niet optornen tegen het geweld van zijn jongere teamgenoot. Bartels moest zich tevreden stellen met de vierde plaats, terwijl Adam Lacko in de andere K plus K morgen als vijfde start. Bert Longin kon Mike Hezemans afhouden waardoor de SRT Corvette op de derde rij start. Het exemplaar van PK Carsport wordt naar de vierde rij verwezen. Hezemans was lange tijd op weg naar een tijd in de grootorde van Wendlinger en co, maar in de laatste sector verloor de Eindhovenaar acht tienden.

Trackspeed Racing - Porsche 997 GT3 RSDe pole in GT2 gaat naar Jörg Bergmeister. De Porsche-rijder was onstuitbaar en snelde met de 997 GT3 RSR van Trackspeed Racing naar de beste startplaats. Ragginger finishte met de Brixia Porsche tweede, terwijl Gianmaria Bruni met de Ferrari F430 de derde stek inpalmde. Bij de nieuwe wagens was Bas Leinders opnieuw de beste van de groep. De Marc VDS-rijder was opnieuw sneller dan de piloten van de officiële Ford GT.

Foto's: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zaterdag 20 juni 2009 om 17:51


Andere publicaties op Racingworld.be...