Porto: Tarquini (SEAT) en Farfus (BMW) zegevieren

Gabriele Tarquini voor SEAT en Augusto Farfus voor BMW hebben vanmiddag in Porto van de zege mogen proeven. Tarquini won de eerste chaotische race. Al van bij de start waren er brokken na een zware aanrijding tussen de LADA van Jaap Van Lagen en de BMW van Sergio Hernandez. In bocht 10 werd de choas compleet nadat Augusto Farfus zich misremde en weer voor een crash zorgde. Niet minder dan zeven rijders (Menu, Monteiro, Ladygin, Engstler, Puyo, Bennani en Boardman) raakte betrokken waarop de wedstrijdleiding besloot om de race zo een drie kwartier stil te leggen om puin te ruimen. Bij de herstart achter de Safety Car veranderde er niet veel meer zodat Tarquini zijn tweede overwinning van het seizoen boekte voor de Chevrolet Cruze van Robert Huff en de SEAT van Yvan Muller.

Farfus stond voor race twee op pole en gaf die niet meer af, zelfs niet na twee interventies van de Safety Car. Race 2 werd met rood afgevlagd na een crash van Alain Menu. Yvan Muller en Rickard Rydell vervolledigden het podium.

Bij de Independents ging de beide zeges naar Stefano D'Aste (BMW) voor Tom Coronel (SEAT) en Felix Porteiro (BMW). In race 2 waren het Franz Engstler (BMW) en Tom Coronel (SEAT) die het podium op mochten.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in WTCC op zondag 05 juli 2009 om 23:16


Andere publicaties op Racingworld.be...