25H Fun Cup: Derde overwinning voor Hemroulle-Verbergt in Spa

Phoenix Racing Belgian Audi Club heeft haar derde seizoenszege beet. Jean-François Hemroulle en Tim Verbergt stuurden de Audi R8 LMS naar de zege in de eerste wedstrijd in het kader van de 25 uur VW Fun Cup meeting. Grootste tegenstanders waren ditmaal niet Koen Wauters en Jeffrey van Hooydonk (KRK Racing), maar Porschisten Bert Longin en François Verbist. De rijders van de First Motorsport Porsche 997 GT3 Cup S bleven de hele wedstrijd in het spoor van de leidende Audi, om op een zucht van de overwinning te stranden. Een iets langere pilotenwissel heeft Longin en Verbist meer dan waarschijnlijk de zege gekost.

In het kampioenschap blijft alles dicht bij elkaar. Wauters-Van Hooydonk finishten met de Dodge Viper Competition Coupé van KRK Racing derde, en houden voeling kampioenschapsleiders Verbergt en Hemroulle. In Spa hebben KRK en Phoenix Audi de zeges telkens netjes verdeeld; afwachten of dit mogen opnieuw het geval zal zijn.

Vincent Vosse en Eddy Renard hebben opnieuw het goede ritme gevonden en keren met een vierde plaats huiswaarts. De Aston Martin DBRS9 kende ditmaal geen technisch malheur, maar in de strijd voor het kampioenschap is Barwell reeds uitgeteld. Ook Kuismanen Competition moet het van de dagzeges hebben, maar Huisman en Kuismanen kwamen niet verder dan de vijfde stek, op goed twintig seconden van de winnaars. Bouvy en Coens sprokkelen met de zesde plaats nog wat puntjes voor het kampioenschap, maar ook de regerende kampioenen mogen stilaan een kruis over hun titelambities maken - tenzij de 24 uur van Zolder voor een kentering zorgen. VDS Racing (Ford Mustang) en Scuderia Monza (Ferrari F430 GT3) maken de top-acht compleet.

Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in op vrijdag 10 juli 2009 om 22:11