Dubois S.A., PRC Group, SRO Belgium en Streetmachine worden SpeedWorld

Donderdag 9 juli werd het nieuws officieel gemeld aan de Franse, Engelse, Duitse en Italiaanse importeurs van de Fun Cup : Dubois S.A., PRC Group en StreetMachine Racing vormen voortaan een entiteit (SpeedWorld), maar de Verschillende autosportdisciplines behouden hun eigenheid. Philippe Lemoine heeft de meerderheid van de aandelen. Ook Didier Jadoul en Christian Lahaye zijn aandeelhouder, en ze zullen de werkende kracht zijn van de grootste Belgische autosportonderneming. Franz Dubois, die de VW Fun Cup uitvond, zal over het mechanische aspect waken en blijft deel uitmaken van het berdrijf.

SpeedWorld bestaat uit de volgende onderdelen :

- SpeedWorld Factory, vroeger Dubois S.A. Daar worden de Fun Cups gebouwd, net zoals andere huidige en toekomstige producten. Dit is ook de werkplaats waar de auto's worden geprepareerd en hersteld. Naast de Fun Cups zullen er dus andere machines staan als de Audi A4, Solution F en de Roadster S. Didier Jadoul en Franz Dubois zullen er dag en nacht aanwezig zijn.
- SpeedWorld Racing, vroeger StreetMachine Racing. Deze entiteit zorgt voor de "Racing Service", niet alleen voor de auto's die eigendom zijn van SpeedWorld maar ook voor die van de klanten en toekomstige klanten.
- SpeedWorld Organization, vroeger PRC Group. Dit is de organisator-communicator, pr-verantwoordelijke enz. Het aspect "evenement" is natuurlijk heel belangrijk voor de groep. Christian Lahaye is verantwoordelijk voor deze entiteit.
- SpeedWorld Promotion, vroeger SRO Belgium. Dit is de onderneming die in Belgïe de kampioenschappen BGTC, BTCS en DSMEC zal promoten. Volgend jaar komen twee kampioenschappen en superweekends in de plaats van de huidige drie formules. Eerste evenement : de 24 Uren van Zolder 2009. Motorsport Promotion (Hans Van de Ven) en SpeedWorld verenigen de krachten in dit nieuwe initiatief.
Philippe ontdekte de VW Fun Cup achter het stuur...

« Toen Didier me vroeg of ik interesse had om te investeren, aarzelde ik geen seconde. De Fun Cup is al dertien jaar onklopbaar op de markt van de betaalbare autosport, en bovendien heel leuk. Ondertussen ken ik de grote kwaliteiten van de drie ondernemingen en de mensen die er deel van uitmaken. Het neemt niet weg dat er nog heel wat werk aan de winkel is, dingen die we moeten verbeteren. De basis is uitstekend, heel gezond, maar er zijn ook nieuwe mogelijkheden die we moeten verkennen. Zoals nieuwe landen die we met de Fun Cup kunnen veroveren. In een eerste fase moeten we streven naar een betere samenwerking met onze bestaande importeurs en samen met hen doestellingen bepalen op het gebied van zowel kwantiteit als kwaliteit. We moeten ook hetzelfde succes bereiken in Vlaanderen als in het zuiden van het land. Ik ben in ieder geval heel trots dat ik deel kan uitmaken van het Belgische boegbeeld op het gebied van autosport en organisatoren met talent en kennis ter zake. Als voorbeeld verwijs ik graag naar de overeenkomst tussen Stéphane Ratel, Hans Vandeven en ons, vertegenwoordigd door Christian... »

Philippe is niet alleen investeerder, maar ook een ondernemer, een man met het hart op de juiste plaats, loyaal, vriendschappelijk en een levensgenieter. Saamhorigheid en familiale waarden vindt hij heel belangrijk. Hij is fondloper, neemt deel aan marathons en wil van de Fun Cup en SpeedWorld ijzersterke merken maken.

Iedereen die deel uitmaakt van een van de drie entiteiten zal vanaf nu onder dezelfde vlag varen : Françoise Juvel, financieel verantwoordelijke, Ignace de Ribaucourt, de Marketing Manager, de ingenieurs, technici, secretariaten, vrouwen en mannen in de schaduw. Ze zijn met een veertigtal, en allemaal trekken ze voortaan aan hetzelfde zeil.

SW press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 10 juli 2009 om 23:08


Andere publicaties op Racingworld.be...