25H VW Fun Cup: Regen zorgt voor thriller - Wauters pakt derde zege!

Barwell Motorsport - Aston Martin DBRS9Het wedstrijdbegin was niet meteen boeiend te noemen. Behalve een kleine strijd tussen Audi en Aston Martin viel er in het eerste half uur weinig te beleven. In de eerste bocht snelt Jean-François Hemroulle voorbij polesitter Vincent Vosse, maar lang kunnen de Audi-boys niet van de leiding genieten. Hemroulle kan al snel zijn voorsprong op de achtervolgers uitbouwen, maar wanneer het begint te regenen, kan Vosse opnieuw aansluiting vinden. Wanneer Vosse onder de achtervleugel van de Audi R8 LMS komt, gaat Hemroulle in de fout. Bij het uitkomen van de Source gaat hij over de natte kerbs en glijdt de muur in. Vosse neemt vervolgens het commando over.

KRK Racing - Dodge Viper Competition CoupéPas wanneer de B-rijders halfweg de wedstrijd het stuur overnemen, wint de race aan spanning. Vooral Bert Longin, Niko Nurminen en Koen Wauters ontpoppen zich tot de helden. Een kwartier voor het einde valt de regen met bakken uit de hemel en daar weten Longin en Wauters goed mee om te gaan. Kuismanen en Renard zijn de anti-helden. De Dodge Viper Competition Coupé van KRK Racing lijkt al het hele weekend niet in optima-forma te verkeren, maar op de natte piste heeft Wauters zijn Amerikaans addergebroed volledig onder controle. De Clouseau-zanger blijft kalm en wacht tot de rijders voor hem in de fout gaan. Kuismanen slipt in de Busstopchicane en Wauters neemt simpelweg de leiding over om die vervolgens niet meer af te geven. Audi en Dodge blijven de zeges in Spa netjes verdelen!

Ook Bert Longin is bezig aan een remonte na een minder wedstrijdbegin van François Verbist. De Leuvenaar is constant de snelste man op de baan en weet nog een tweede plaats uit de brand te slepen na tien dolle minuten. Pertti Kuismanen kan met moeite nog de derde plaats vasthouden, voor een opzittende Damien Coens (Delahaye Ferrari). De enige die het tempo van Longin wist te volgen was Niko Nurminen. De Fin finishte samen met Jorma Vanhanen als vijfde. Eddy Renard, die lange tijd op de derde plaats leek af te stevenen, gokte op tien minuten van het einde op regenrubbers, maar viel ver terug. De Aston Martin DBRS9 werd pas als tiende afgevlagd.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in Belgian GT op zaterdag 11 juli 2009 om 13:10


Andere publicaties op Racingworld.be...