Brands Hatch: Dubbel voor Chevrolet & BMW

Alain Menu en Augusto Farfus zijn de winnaars geworden van de Britse meeting van het WTCC. In race 1 zorgde Chevrolet voor een mooie dubbel met Menu en Huff terwijl Farfus en Jörg Müller hetzelfde deden voor BMW tijdens race 2. Race 1 begon spectaculair met een carambolage in bocht 2 nadat Farfus een tik kreeg van Yvan Muller waardoor hij niet enkel zichzelf maar ook de Hongaar Norbert MICHELISZ uitschakelde. Dit incident zorgde ervoor dat de Safety Car de race voor enkele ronde moest neutraliseren. Een spannend gevecht was er ook voor de derde plaats tussen Huff en Andy Priaulx dat uiteindelijk gewonnen werd door Huff.

Bij de Independents zag het er lang naar uit dat Tom Coronel optimaal zou kunnen profiteren van het feit dat Felix Porteiro tijd verloor tijdens de carambolage in de tweede bocht, maar Coronel moest zijn meerdere erkennen in Stefano D'Aste. Tom Boardman vervolledigde de top drie.

In race 2 ging de overwinning naar Augusto Farfus voor teamgenoot Jorg Müller en Gabriele Tarquini. Yvan Müller - die uitviel in race 1 - kon nog terugkeren tot de zevende plaats en zo nog twee kostbare punten scoren voor het kampioenschap. In de Independents Trophy ging de overwinning naar Tom Boardman die Tom Coronel en Stefano D'Aste te snel af was.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in WTCC op zondag 19 juli 2009 om 16:20


Andere publicaties op Racingworld.be...