Zolder Superleague: Reacties na de race (deel 2)

Alain Franssen - EMG Motorsport: "De BMW kreeg net voor de 500 km of Zolder een nagelnieuwe en krachtige motor ingebouwd. Ondertussen zijn we twee wedstrijden verder en vier seconden sneller dan in het begin van het seizoen. We moeten er wel aan toevoegen dat de quasi onklopbare Mazda RX7 niet kwam opdagen en de Saker normaliter ook iets sneller is dan onze BMW. We zijn een beetje ontgoocheld maar niet echt mistevreden", relativeert Alain Franssen de feiten. Met de Porsche hadden we een top 5 vooropgesteld en dat hadden we zonder pech ook kunnen realiseren. Hier treft niemand schuld. Wat de BMW betreft zal het altijd een raadsel blijven hoe het komt dat die schakelaar niet aanstond. In ieder geval hebben Ronny en Patrick een formidabele wedstrijd achter de rug die nog eens extra wordt beloond met het feit dat ze in de tussenstand opschuiven van de vijfde naar de vierde plaats."

Niels Lagrange - AD Sport: "Het is frustrerend. We hebben gereden voor wat we waard zijn. Maar als de mecaniek faalt sta je machteloos. We blijven echter geloven in het product en meer dan waarschijnlijk zal AD Sport binnen de kortste keren een oplossing vinden. De baanligging en het remvermogen van de Porsche zijn fenomenaal. Nu nog de power en we kunnen vooraan meefietsen."

Ward Sluys - Team Romein - JJ Motorsport: "Enkel pech hield ons van een plek binnen de top-5, een dosis pech veroorzaakt door derden, houdt ons van een mooi resultaat en dat is vooral voor de jongens van het team toch een behoorlijk harde dobber aan het worden... De wagen is net voor het seizoen aangekocht en eigenlijk is de Tsjechische BMW Cup versie een zo goed als standaard wagen. Ik begrijp het niet meer, we zitten goed in de race, draaien mee in de kop van onze klasse, schuiven stelselmatig naar voren op en we hadden uitzicht op een mooi resultaat en nu gebeurt dit weer... Ik vind dit bijzonder rot voor alle medewerkers, partners en vooral ook Jan Horemans die dermate hard aan dit project werkt. We vragen niet meer dan loon naar werken..."

Jan Horemans - Teammanager Team Romein - JJ Motorsport: "Onze BMW 130i zit vooraan in de klasse (5de plaats) en bovendien stond er slechts één wagen voor ons die je met onze wagen kan vergelijken. De top-3 bestond uit een BMW M3 GTR, een Saker GT en een Mitsubishi EVO 8, wagens die een pak meer vermogen hebben dan onze bolide, de bijna standaard BMW 1 Reeks. En bovendien staan we met onze BMW goed halverwege het veld van 50 wagens, met een horde Porsches, Chrysler GT1 en andere snelle racemachines. Dat betekent dat ons team en de rijders steeds meer progressie maken en na amper een half seizoen met een gloednieuwe wagen is dat meer dan we gedacht hadden."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DSMEC op woensdag 22 juli 2009 om 22:40


Andere publicaties op Racingworld.be...