Spa: SRT-rijders fysiek klaar voor slopende etmaalrace

Het kwartet waarmee het Belgische SRT in Spa zal aantreden, met name Bert Longin, James Ruffier, Max Soulet en Oliver Gavin, kwam vandaag op de omloop in de Ardennen aan. Tussen de handtekeningensessie en de rijdersbriefing in, kreeg het viertal de kans om elkaar in de aanloop naar de grootste GT-race ter wereld, beter te leren kennen. Opvallend was dat sport een courant gespreksonderwerp was. "Sport is voor ons belangrijk en mensen buiten de autosport beseffen te weinig mensen dat autosport een bijzonder harde sport is, getuige de enorme fysieke voorbereiding van veel deelnemers. Verder hou ik wel van zo'n namiddag want dat versterkt het groepsgevoelen", vertelt Bert Longin.

Vooral Oliver Gavin maakte indruk op de andere rijders van de SRT Corvette C6.R. De Brit werkte de afgelopen jaren maar liefst zes marathons af, waaronder meerdere malen Londen en ook Parijs. "En ik moet er nog eentje doen, want mijn besttijd is 3u00 en ... 10 seconden, een ongelofelijke ontgoocheling om die 2u op de klok te zien verdwijnen... Ik wil dat recht zetten", legt de Britse fabrieksrijder van Corvette uit.

Bert Longin nam in het verleden onder meer aan een halve triatlon deel. "En dat viel bijzonder goed mee, alleen was ik wat overmoedig door tussen de profs te starten", lacht de Leuvenaar. "Ik werd tijdens het zwemmen letterlijk overhoop gezwommen, maar later kon ik me toch bij de beste amateurs handhaven. Sport is werkelijk mijn leven..."

Maxime Soulet en James Ruffier hun voorkeur gaat respectievelijk naar lopen en mountainbike uit. "Wij zijn de solosporters van het gezelschap", vertellen ze in koor. "We hebben op de piste al voldoende competitie..."

Tijdens de race zal het kwartet overigens van dichtbij door twee kinesisten gevolgd worden, terwijl ook de voeding bijzondere aandacht krijgt.

SRT press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op donderdag 23 juli 2009 om 09:14


Andere publicaties op Racingworld.be...