Oschersleben: Eerste seizoenszege voor regerend kampioen Timo Scheider

Regerend DTM-kampioen Timo Scheider heeft de vijfde wedstrijd van het seizoen gewonnen. Op de Motorsport Arena in Oschersleben leidde de Audi-pion van start tot finish. Voor het eerst dit seizoen heeft Scheider een zege beet, waarmee hij opnieuw in de running is om de titel. Al bij al kon de Duitser gemakkelijk zijn merkgenoten Mattias Ektröm en Martin Tomczyk achter zich houden. Paul di Resta eindigde in zijn Mercedes op de vierde plaats. Garry Paffett vervolledigt de top-vijf.

Bruno Spengler kon vandaag niet overtuigen en kwam pas in zesde stelling over de streep, voor Mario Engel. Geen Tom Kristensen vooraan te vinden. Mister Le Mans stond met zijn Audi enkele centimeters te ver naar voren op de grid en werd met een drive-through penalty bedacht. Na een knappe inhaalwedstrijd wist Kristensen toch nog het puntje van de achtste plaats mee te graaien. In de laatste seconden van de wedstrijd drukte de Deen zich voorbij Jamie Green.

Beide Phoenix-rijders, Jarvis en Prémat, brachten veel kleur in de wedstrijd, maar moesten op een zucht van de finish de strijd staken. Jarvis spinde van de baan met een lekke band, Prémat kwam in contact met zijn Audi-merkgenoot Rockenfeller.

Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DTM op zondag 02 augustus 2009 om 16:16