WTCC-teams testen te Circuit Zolder - Achter de schermen bij Chevrolet

Nicola Larini (Chevrolet) test in ZolderWie een vol huis en veel actie verwachtte in het kader van de WTCC-testdag te Circuit Zolder keerde teleurgesteld naar huis. Vier constructeurs hadden vandaag hun tenten opgeslagen in Limburg om data te vergaren met het oog op de beide wedstrijden in Zolder begin volgend jaar. Zowel Chevrolet als BMW, Lada en SEAT tekenden present, maar de testwerkzaamheden werden beperkt tot korte runs van maximaal twee à drie rondjes. Naast de Cruze-testwagen van Nicola Larini schakelde Chevrolet ook nog een tweede wagen in, die diende als taxi voor de aanwezige pers.

In de pitbox van RML-Chevrolet kregen de journalisten een beter beeld op de inhoud van de testdag: "Op basis van de vergaarde data kunnen we in onze thuisbasis onze voorbereiding verder zetten", aldus Chevrolet-RML's chief engineer. "Ondanks de warme temperaturen is een testdag als deze bijzonder nuttig. We krijgen een beter inzicht in de afstelling, maar ook andere factoren als de slijtage van de remmen kunnen we beter in kaart brengen. Als je ons track-record bekijkt, zie je dat RML goed omgaat met nieuwe circuits. Telkens als het WTCC-veld een nieuw circuit aandoet, vind je ons voorin, en gaan we zelfs met een overwinning lopen."

Voor test- en racerijder Nicola Larini is het een drukke donderdag. Constant wordt de wagen aangepast. Geen gemakkelijke taak voor de Italiaanse ex-F1-rijder, want de Chevrolet Cruze is onderweg met testonderdelen voor het huidige seizoen, maar ook met nieuwe onderdelen voor 2010. Yves de Cauwer, persverantwoordelijke van Chevrolet Belgium, geeft tekst en uitleg: "De wagens kunnen doorheen het seizoen enkele malen aangepast worden. Zowat elk onderdeel van de WTCC-wagens wordt gehomologeerd. Constructeurs kunnen een beperkt aantal maal een joker inzetten, waarmee nieuwe onderdelen gehomologeerd kunnen worden, ter vervanging van de oude. Verder is Nicola ook onderweg met stukken die pas in 2010, naar aanleiding van een aangepast technisch reglement, hun opwachting zullen maken."

Nicola Larini heeft alvast uitstekende herinneringen aan Zolder: "De laatste keer dat ik hier racete, graaide ik de overwinning mee. Het is een leuk circuit, ik rijd hier graag. Er zijn twee plaatsen waar je goed kan inhalen, de Chicane en de Villeneuve-chicane, maar het zal niet gemakkelijk worden."

Foto: Chevrolet press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op donderdag 06 augustus 2009 om 19:33


Andere publicaties op Racingworld.be...