Eric Nève (Chevrolet): "Zolder enorm interessant voor het WTCC!"

Gezien zijn zeer uitdagende lay-out is de omloop van Zolder een ideale keuze om tijdens het zomerraces van het WTCC een testsessie te houden. Het doel van deze test is het voortzetten van het constante ontwikkelingswerk aan de balans, de set-up en de aerodynamica van de auto. Testrijder van dienst was de Italiaanse ex-Formule 1-rijder Nicola Larini: "Ik ken Zolder al goed sinds de jaren '90 en ik denk dat het circuit perfect geschikt is voor toerwagens. Het is een technische en uitdagende baan, vooral voor de remmen, met continu veranderingen in het ritme, en bovendien is het een spectaculair circuit. Ik ben echt heel blij dat het WTCC hier naartoe komt", aldus Larini.

"Hoewel dat pas volgend jaar gaat gebeuren, zal deze testsessie zeer nuttig zijn. We gaan geen spectaculaire nieuwe modificaties introduceren tijdens deze test, het gaat meer om het finetunen van details en het uitproberen van diverse zaken", gaat de Italiaan verder. "Op dit moment in het ontwikkelingsproces van de nieuwe Cruze gaat het enkel om kleine wijzigingen en kleine stappen voorwaarts, om tienden van een seconde. Maar uiteindelijk zorgen die voor het verschil. Het is werk dat geduld vergt en dat me erg goed ligt."

Eric Nève, Motorsport Manager van Chevrolet Europe: "Ik ben bijzonder blij met het nieuws dat het WTCC naar Zolder komt, omdat het een perfect circuit voor toerwagens is met een zeer strategische, geografische ligging, centraal tussen de Benelux-landen, West-Duitsland en Noord-Frankrijk. Deze regio is een belangrijke automarkt en een gebied waar de interesse voor toerwagenraces erg groot is. Het WTCC is een wereldwijd evenement geworden, met races in Zuid-Amerika, Japan, Azië en zelfs in Afrika. Toch was de aandacht voor het kampioenschap in het westelijke deel van Centraal-Europa niet optimaal, dus een evenement in Zolder gaat daar zonder enige twijfel verandering in brengen. Dit wordt een fantastische mogelijkheid voor de WTCC-fans en ook voor een merk als Chevrolet. Persoonlijk kijk ik er eveneens erg naar uit om weer met het managementteam van Zolder aan de slag te kunnen, waarmee ik veel heb samengewerkt toen ik aan de start van mijn eigen racecarrière stond."

Wilfried Liekens, Managing Director van Chevrolet Belgium: "Vanzelfsprekend zijn ook wij buitengewoon tevreden met het feit dat het WTCC volgend jaar terugkeert naar Belgische bodem. In 2005 maakten de WTCC-Chevrolets voor het eerst hun opwachting in België, toen op het circuit van Spa-Francorchamps. Dat was een fantastisch evenement waar we onze dealers nauw bij betrokken hebben en waarmee we een grote schare Chevrolet-fans een prachtig weekend hebben bezorgd. Volgend jaar gaan we dat op Zolder overdoen en pakken we opnieuw groots uit. Bovendien heeft het team van Chevrolet de afgelopen vijf jaar zeer veel ervaring opgedaan en een kort en bochtig circuit als Zolder ligt de Cruze zeer goed, waarbij een overwinning zonder enige twijfel dan ook tot de realistische mogelijkheden behoort."

MK/Chevrolet press


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op vrijdag 07 augustus 2009 om 13:33


Andere publicaties op Racingworld.be...