Ex-Wereldkampioen Nigel Mansell keert terug in een Ginetta-Zytek

Britse motor racing legende Nigel Mansell zal volgende maand terugkeren naar de internationale motorsport arena, waar hij zal deelnemen met een Ginetta-Zytek GZ09S tijdens de finale van de Le Mans Series in Silverstone. Mansell, nog steeds de meest succesvolle Britse Formule 1 rijder allertijden en zijn laatste optreden op Grand Prix niveau dateert van 1995, zal voor het eerst samen met zijn zoon Greg en voormalig Le Mans winnaar, Ginetta Voorzitter Lawrence Tomlinson deelnemen aan de wereldberoemde "1.000 km van Silverstone".

Met zijn andere zoon Leo rijdend met team Modena's Ferrari F430 GT in LMGT2, kunnen we zeggen dat de 1.000 Km van Silverstone een familiezaak word voor Nigel Mansell!

Mansell: "Het zal voor mij heel speciaal zijn om terug te racen in Silverstone, waar ik verschillende memorabele overwinningen behaalde. Ik ben opgetogen dat Lawrence ons de kans geeft om deel te nemen in de Ginetta-Zytek wagen en na de test in Snetterton, heb ik er geen twijfel over dat het een ongelooflijk weekend zal worden."

Het team zal dus rijden met de Ginetta-Zytek GZ09S LMP1 op het 5.141 Km lange circuit tijdens het weekend van 12 en 13 September. Eerder dit jaar, nam de 4.5 liter uitgeruste wagen al deel aan de tweede ronde van de Le Mans Series in Spa-Francorchamps en nam ook deel aan de iconische 24 Uren van Le Mans.

Zijn zoon, 21 jarige Renault World Series rijder, Greg Mansell: "Ik ben erg opgewonden om mijn LMP1 te maken en om te racen in Silverstone naast mijn vader en Lawrence. Het is een Fenomenaal circuit om op te rijden en om te racen tijdens de finale van het kampioenschap zal het nog allemaal veel specialer maken."

Lawrence Tomlinson, Ginetta Voorzitter: "Het is een hele eer om een icoon als Nigel te zien deelnemen in de Ginetta-Zytek LMP1. Ik ben opgetogen dat Greg ook de wagen zal besturen en met twee Mansells aan boord, ben ik zeker dat we ons aan een zeer competitieve race mogen verwachten!"


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in LMS op woensdag 19 augustus 2009 om 13:25


Andere publicaties op Racingworld.be...