Zolder: Drie protesten van PK Carsport - Uitslag onder voorbehoud?

PK Carsport - Mike Hezemans en Anthony KumpenDuidelijke woorden van Anthony Kumpen tijdens de persconferentie: "We hebben alles gedaan wat we konden. We zijn van zes naar twee opgerukt, meer was niet mogelijk. Als je dat presteert, ben je vandaag de beste. Hadden we van op onze pole mogen vertrekken, dan hadden we het kampioenschap gewonnen", verzucht de Hasselaar. "Indien de tweede seizoenshelft eerlijk was verlopen, stond de titel nu ook op onze naam. We hebben alvast drie protesten ingediend voor wat er deze race gebeurd is."

Voor het eerst dit seizoen tekent PK Carsport dus protesten aan. Het fabrieksgeweld van Maserati, de bijhorende teamorders en het anti-sportieve gedrag van Bartels en co hebben ertoe bijgedragen dat Kumpen-Hezemans zich tot de FIA wenden. Ironisch genoeg dezelfde FIA die Anthony Kumpen vanmorgen om 11u35, anderhalf uur (!) voor de wedstrijd, een 'five place grid penalty' heeft gegeven. "Een straf waarvan de reden mij nog steeds onbekend is. De gele vlag was in de ronde voor mijn pole-lap. Het is me een raadsel. We hadden in beroep kunnen gaan, en voorwaardelijk van op de pole starten, maar indien achteraf het beroep afgewezen wordt, weet je nooit welke repercussies volgen", gaat Kumpen verder.

"Het resultaat van de protesten zal straks wel bekend gemaakt worden. Ik kan er niet verder over uitweiden. Ik ken de technische details niet, daar moet je voor aankloppen bij onze team manager. We zullen het wel zien...", houdt Kumpen de lippen stijf op elkaar.

Foto: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in FIA GT op zondag 25 oktober 2009 om 16:01


Andere publicaties op Racingworld.be...