Okayama: Priaulx en Farfus Jr. beste zwemmers

BMW-rijders Andy Priaulx (Race 1) en Augusto Farfus Jr. (Race 2) hebben vanmorgen (onze tijd) op het doorweekte circuit van Okayama de zege behaald. Priaulx haalde het in een uitermate spannend slot van een opzittende merkgenoot Jörg Müller en landgenoot Robert Huff. Farfus Jr. kon de schade beperken, nadat Tarquini een schuiver maakte, door de achtste plaats te pakken en nog belangrijker de pole voor race 2. Tarquini eindigde uiteindelijk als vijfde net achter teamgenoot en titelrivaal Yvan Muller.

In de tweede race reed Farfus Jr. van start naar finish aan de leiding, voor Andy Priaulx en Yvan Muller. Door een incident in de eerste bocht tussen Jörg Müller (die hiervoor een drive-trough kreeg) en Tiago Monteiro reed Farfus Jr. dus gemakkelijk naar de zege waardoor hij zijn titelkansen én die van BMW gaaf houdt. In het rijders kampioenschap komt Farfus Jr. terug tot op elf punten van Yvan Muller en tot op dertien punten van Gabriele Tarquini. Ook voor de merkentitel gaat het erom spannen. Het verschil tussen SEAT & BWM bedraagt amper drie punten.

In de Independent Trophy gingen de zeges naar onze noorderbuur Tom Coronel (Race 1) en diens titelrivaal Felix Porteiro (Race 2). Coronel heeft een voorsprong van 30 punten op Felix Porteiro en met de dubbele punten die er te verdienen zijn in Macau ziet het er goed uit voor onze noorderbuur.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in WTCC op zondag 01 november 2009 om 11:03


Andere publicaties op Racingworld.be...