10 Hours of Zolder: Gewonnen spel voor Speedlover? - ProSpeed geeft op na crash

ProSpeed PorscheMet nog drie uur op de klok lijkt de wedstrijd gewonnen voor André Van Hoof. Na een podium in de 24 uur van Zolder lijkt de formatie van Van Hoof op weg naar een nieuw succes. Toegegeven, Speedlover heeft meer dan één ijzer in het vuur, en ook de concurrentie kreeg met pech af te rekenen. Zo zagen we ondermeer een Code 60 voor een crash tussen de ProSpeed Porsche en de Renault Mégane van US Carworld. ProSpeed diende op te geven, nadat Penders-Lamot de eerste wedstrijdhelft domineerden. De Viper van AD Sport was ook al vroeg in de race verdwenen uit de voorste gelederen, net zoals de Porsche 997 van Heyer en co. "Misschien was de voorbereiding van de wagen niet goed genoeg", zuchtte de Duitser.

Voorin leiden De Coster-Brody-Muytjens in een Speedlover Porsche 997 GT3, voor de Porsche 996 GT3 RS van EMG. Van Audenhove-Verdonck-Verhoeven toeren rond op de derde plaats met de gedateerde Porsche 996 GT3 Cup. De oude Speedlover Porsche blijft het goed doen en het trio is op weg naar een uitstekend resultaat. Een goede autonomie en met Verdonck als joker moet een podiumplaats zeker haalbaar zijn. Op de vierde plaats opnieuw een Porsche, ditmaal het exemplaar van Gelade-Muller-Sandona. Pas op de vijfde plaats vinden we de eerste niet-Porsche. De Ferrari F430 GT3 van de familie Thiers heeft zich naar voren geknokt, maar zit wel op vier ronden van de leiders.

Geven we nog even mee dat Chris Mattheus in de pitlane uit de wagen gesleurd werd met een kramp in de rug. De piloot van de #1 Porsche is afgevoerd voor een check-up.

Foto: Marnik Mouchaers


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in DSMEC op zaterdag 14 november 2009 om 19:34


Andere publicaties op Racingworld.be...