10 Hours of Zolder: Reacties na de race (deel 1)

Olivier Muytjens - Speedlover: "Met mijn teamgenoten De Coster en 'Brody' hadden we afgesproken ten koste van alles uit de problemen te blijven en zeker geen tijd te verliezen. We konden zo makkelijk onze remonte verder zetten en met wat meeval, sommige andere toppers kenden pech of raakten in aanrijdingen betrokken, lagen we op vier uur van het einde plots vooraan in het klassement. Nu moesten we die plek behouden... Ik heb zelf de terugkeer van Neyens moeten afslaan, maar eens die kloof onder controle, werd het eenvoudiger en tijdens het allerlaatste uur van de race hadden we een veilige buffer van goed twee ronden. Het is mijn vijftiende zege als rijder en ik vind het schitterend om het seizoen zo af te sluiten. En temeer dat ik mijn vriend André Van Hoof geholpen heb om deze eindejaarsklassieker te winnen."

Bart Van Samang - MSE: "Dit resultaat kan tellen. Het was een gok van de teamleiding om zo nog enkele plaatsen goed te kunnen maken en puur op karakter is het me gelukt."

Dominiek Paret - Teamchef MSE: "Als teamchef kan ik niet anders dan tevreden zijn, 9de algemeen, 3de in de klasse en als we goed gerekend hebben worden we zelfs 2de in het eindklassement van klasse 3."

Koen Leyssens - Teammanager KS Motorsport: "Een mooi seizoen, met eigenlijk continu goede resultaten. Ik denk dan ook dat we volgend seizoen op de ingeslagen weg verder gaan. We zijn blij dat we nog eens bewijzen dat de Ginetta een schitterende wagen voor het langere werk is. Vandaag verliezen we wat tijd met die bodemplank, zo'n 12 minuten, en anders finishen we hier net op het podium en vlot eerste in de klasse. We hebben met KS Motorsport heel wat ontwikkelingswerk gedaan en volgens mij is deze wagen perfect om in het nieuwe uithoudingskampioenschap Belcar 2010 ingezet te worden. Er zullen voldoende verschillende klassen zijn in de nieuwe Belcar, men spreekt van een achttal, en de Ginetta zal zeker tot zijn recht komen. Maar enkel als we wat vrijheden krijgen, zoals de vleugel."

Steve Vanbellingen - KS Motorsport: "Verder werken we ook al volop aan het seizoen 2010, want KS Motorsport wil verder op hoog niveau presteren. Het BTCS-kampioenschap zal volgend seizoen zeker heel sterk voor de dag komen en ik denk dat we daarvoor heel goed gewapend zullen zijn. Maar nu eerst wat vakantie..."


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Tom Gielen in DSMEC op maandag 16 november 2009 om 16:08


Andere publicaties op Racingworld.be...