Chevrolet: "Zolder wordt groot en spectaculair!" - Pilou terug in WTCC?

Nog anderhalve maand alvorens het FIA WTCC van start gaat. Hoog tijd voor een vooruitblik op wat het 24 races tellende wereldkampioenschap voor tourwagens ons te bieden heeft. Met de deelname van officiële constructeurs als BMW, Chevrolet en LADA, aangevuld met verschillende 'privé-teams', zal het ook in 2010 niet aan de nodige spanning ontbreken. Jammer genoeg viel wel het officiële SEAT-armada uit de boot. Waar de dieselvloot naartoe trekt, is tot op heden niet duidelijk.

We starten naar jaarlijkse traditie in Curitiba (Brazilië 7 maart) om dan via Mexico, Marokko en Italië opnieuw neer te strijken op Belgische bodem. Nadat we het WTCC-circus voor de laatste keer in Francorchamps (2005) zagen passeren, is het nu de beurt aan Zolder. Het technische circuit is uiterst geschikt voor de deelnemers van het kampioenschap, maar ook de fans krijgen een uitstekende mogelijkheid om dicht bij de actie te komen.

"Het belooft dan ook een groot en spectaculair evenement te worden op 20 juni", aldus Yves de Cauwer, woordvoerder van Chevrolet Belgium. "Niettegenstaande het halveren van de BMW's en het forfait van het SEAT fabrieksteam, verwachten wij toch veel van de andere constructeurs en blijven we waakzaam voor de 'independents', die vorige jaar toch bewezen hebben steeds vaker een rol van betekenis te kunnen spelen. Uiteraard heeft de Cruze een evolutie ondergaan, die ons nog sterker maakt dit jaar, maar we zijn nuchter genoeg om te veronderstellen dat dit niet anders is bij de concurrentie", voegt de Cauwer eraan toe.

Na de negende en tiende manche zetten we onze reis verder doorheen Europa met pitstops in Portugal, het Verenigd Koninkrijk, Tsjechië, Duitsland en Spanje, om het kampioenschap af te sluiten in Japan en Macau. Of er met Pilou Corthals een vertegenwoordiging is voor ons land is voorlopig nog koffiedik kijken. Vermoedelijk zal Corthals, die in 2008 nog vierde werd in het independents-kampioenschap na een sabbatjaar opnieuw aantreden met een privé-team. De hoofdsponsor van Pilou's activiteiten in 2008, Monroe, keert overigens terug als kampioenschapssponsor.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op woensdag 20 januari 2010 om 08:56


Andere publicaties op Racingworld.be...