Coronel met diesel-SEAT in WTCC 2010!

Zoals verwacht zien we in 2010 toch enkele SEAT diesels aan de start. Hoewel het officiële team zich heeft teruggetrokken uit de sterk bezette competitie, zal klantenteam Sunred Engineering de bolides blijven inzetten. Tom Coronel heeft zich alvast van een zitje verzekerd. Vorig jaar pakte Coronel nog de titel bij de onafhankelijken met een benzineaangedreven bolide van hetzelfde merk. De 37-jarige Nederlander heeft nu eindelijk het materiaal in huis om te strijden met de wereldtop.

Bij Sunred Engineering zien we waarschijnlijk ook Gabriele Tarquini aan het werk. De regerend wereldkampioen kwam zonder stuur te zitten na het verdwijnen van het fabrieksteam, maar vindt bij Sunred waarschijnlijk onderdak. De Italiaan onderhandelt op dit moment nog met de teamleiding, maar aangezien de Spaanse constructeur bevestigde nog steeds assistentie te geven aan klantenteams, gaan we ervan uit dat er een en ander uit de bus zal komen voor Spiderman.

Voor Circuit Zolder is dit goed nieuws, want even zag het ernaar uit dat het WTCC onthoofd zou zijn na het wegvallen van de SEAT armada en twee BMW's.


   



Dit artikel werd gepubliceerd door Mark Kessen in WTCC op donderdag 11 februari 2010 om 14:08


Andere publicaties op Racingworld.be...