Superkwartet bij Seat met o.m. regerend kampioen Tarquini - Geen Lada in 2010?

Met nog minder dan twee weken te gaan alvorens het eerste groen licht wordt gegeven in Curitiba (7 maart) is het tijd voor een officieel overzicht van de deelnemers en wagens van het FIA WTCC kampioenschap 2010. Zoals verwacht zal er dan toch een aanzienlijke vloot SEAT Leon Tdi's het seizoen aanvangen. Het team SR-sport (afdeling van Sunred Engeneering Team) zal een sterke vierkoppige formatie aan de start brengen. De huidige wereldkampioen Gabriele Tarquini, Tom Coronel, Tiago Montero, en Jordi Gene. De semi-offciële wagens kunnen dus rekenen op een zeer sterke bezetting, die in het verleden reeds goed was voor 16 overwinningen.

Verder ook inschrijvingen van Bamboo-Engineering, een Brits team met Harry Vaulkhard en Darryl O'Young. Zij zullen beide achter het stuur van een Chevrolet Lacetti plaatsnemen. Opmerkelijk is dan weer de 'niet-inschrijving' van Lada, dat vorig jaar een afspraak maakte voor drie jaar. De FIA heeft reeds te kennen gegeven zich in deze zaak verder te verdiepen.

We mogen dus concluderen dat ons een boeiend spektakel te wachten staat tussen de drie merken die het ook afgelopen jaar met elkaar uitvochten. Het Belgische RBM blijft immers nog steeds de officiële vertegenwoordiger van BMW in het WTCC.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 21 februari 2010 om 15:34


Andere publicaties op Racingworld.be...