Van de Wauwer en Bader op de Mitsubishi Lancer Evo8!

Na een seizoen in de Dunlop Sport Maxx Endurance Cup, waarbij het potentieel van zijn nieuwe bolide geëvolueerd werd, heeft de Luikenaar Alain Bader besloten om de rangen van de Belgian Touring Car Series te vervoegen. Zijn ondertussen goed gekende en nog steeds originele Mitsubishi Lancer Evo8 treedt er aan in de ongetwijfeld sterke en uitzonderlijke klasse T3. Naast de nieuwe en opvallende decoratie van de wagen kan de eigenaar/piloot nu ook de naam van zijn teamgenoot voor de eerste seizoenshelft bekend maken. Met de nodige bezorgdheid zal Jean-Pierre Van de Wauwer, ook gekend als Vande, al zijn ervaring ter beschikking stellen van dit eerder ongewone Japanse project.

"Jean-Pierre is vooral een gepassioneerd persoon en iemand die autosport beoefend zoals ik: met een serieuze aanpak", verklaart Alain Bader. "Hij beschikt bovendien over een zekere ervaring met vierwiel aangedreven wagens, kent de Belgian Touring Car Series goed en leek me dus de ideale piloot om over het echte potentieel van de Mitsubishi Lancer Evo8 te oordelen. De wagen zelf werd volledig ontmanteld in de ateliers van Speed World Racing en het is Franz Dubois zelf die ervoor instaat om ons te laten schitteren in de veelbesproken klasse T3..."

Ook Vande is heel duidelijk over deze originele Mitsubishi die nooit eerder te zien was op dit competitieniveau in ons land. "Het is ongetwijfeld een zeer originele bolide. Net zoals met de la Lancia Beta Monte-Carlo in rally hou ik ervan om eens iets anders te doen dan alle anderen, om de strijd aan te gaan met een eerder ongewone wagen. Deze Lancer Evo8 is en blijft een pure Touring wagen en zeker geen Silhouette. We gaan de strijd aan tegen Seat, BMW en VW; het belooft een boeiend spektakel te worden. Ons objectief is om de wedstrijden te beëindigen met podiumplaatsen, gebruik makend van de betrouwbaarheid van de wagen. We weten natuurlijk allen dat een goede motortuner diverse honderden paardjes tevoorschijn kan toveren uit een compressormotor zoals deze van de Evo, maar samen met Alain mik ik vooral op de betrouwbaarheid en de juiste configuratie. Met deze combinatie moeten we ons normalerwijze elke wedstrijd in de kijker kunnen rijden..."

Op 1 april aanstaande verschijnt de Mitsubishi van het DTC Team voor het eerst dit seizoen op het asfalt. Dat alles in het kader van de officiële testdag van de Belgian Touring Car Series op Circuit Zolder. "Behalve een volledige revisie van de versnellingsbak heeft Franz Dubois zich ook gestort op enkele zwakheden die vorig jaar aan het licht kwamen," aldus Alain Bader. "Ik kijk er echt naar uit om te zien tot wat een ervaren rijder zoals Jean-Pierre Van de Wauwer met deze bolide in staat is, ook al is het onze bedoeling om die dag vooral een basisafstelling te bepalen die voor ons beiden past. Het DTC Team zal het volledige seizoen afwerken en momenteel zijn we al zeker dat we de eerste seizoenshelft op de ervaring van Jean-Pierre kunnen rekenen. Momenteel zijn we nog in onderhandeling voor het vervolg van het seizoen, maar ik heb de sterke indruk dat ons klein team dit jaar wel eens hoog zou kunnen scoren. See you in Zolder!"

Bader press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 24 februari 2010 om 11:21


Andere publicaties op Racingworld.be...