ProSpeed gaat met Goossens-Soulet voor titel

Naast het uitgebreide Europese programma in de Le Mans Series LM GT2 en het European GT3 Championship mikt ProSpeed Competition in 2010 ook op het nieuwe Belgische uithoudingskampioenschap, voluit het Belcar Endurance Championship. Net als in het European FIA GT3 Championship zet ProSpeed Competition twee nagelnieuwe Porsche 911 GT3 R in. Marc Goossens en Maxime Soulet moeten aan het stuur van één van de beide wagens ervoor zorgen dat het Luikse Porsche-team ook in eigen land op de titel kan mikken. Het team gaf het Belgische project vorm met de steun van vier belangrijke partners: Alcra Flash , Scotts Benelux, Penders Porsche Centre Liège en Spike Communcations.

"We zijn bijzonder tevreden met de keuze van de Belgische promotoren om naar de oude formule van de Belcar terug te keren, in concreto langere races met een open formule en volle startvelden", blikt Rudi Penders op het autosportseizoen in eigen land vooruit. "De GT3-wagens blijven evenwel de topwagens en wij zijn er dan ook van overtuigd dat we met de nieuwe Porsche 911 GT3 R tot de titelkandidaten behoren. Een schitterende wagen verdient zeer snelle rijders en die vonden we in de persoon van Marc Goossens en Maxime Soulet."

Marc Goossens en Maxime Soulet voorstellen, hoeft nog nauwelijks. Marc Goossens is zonder meer één van de beste rijders van ons land. "Marc is absolute top en we hebben al lang een band. In 2001 zegevierde ik aan het stuur van een Porsche 996 samen met Marc al in een Belcar-wedstrijd en een jaar later wonnen we samen de titel in de Belcar-klasse GTB", kijkt Rudi Penders op zijn samenwerking met de Gelenaar terug. "Ik ben dan ook bijzonder verheugd om terug met hem te kunnen samen werken."

De jonge Waal Maxime Soulet is ook al enkele jaren aan een stevige opmars bezig en bewees de voorbije jaren onder meer in FIA GT1 dat hij niet voor de internationale GT-top moet onderdoen. "Maxime en Marc kan je eigenlijk wel wat met elkaar vergelijken en ze werkten eerder al met succes samen. In 2007 wonnen ze met Porsche de 24 Uur van Zolder en afgelopen jaar reden ze in dezelfde race ook al geruime tijd aan de leiding. Ze aan elkaar voorstellen, is dus onnodig. Samen vormen ze een echt Belgisch dreamteam", doet Luc Goris het verder verhaal.

De teamsamenstelling van de tweede wagen wordt over afzienbare tijd bekend gemaakt.

Marketing en Autosport

Het schitterende Belgische project komt er dankzij de steun van vier belangrijke partners: Alcra Flash, Scotts Benelux, Penders Porsche Centre Liège en Spike Communications.

Het transportbedrijf Alcra Flash is een doorwinterde autosportsponsor, die al jaren goede relaties met ProSpeed Competition onderhoudt. Samen vierden ze onder meer een Belcar-titel in 2006. Zij brengen Marc Goossens terug naar de Luikse renstal na enkele jaren succesvolle samenwerking in de Belcar.

Scotts Benelux maakt deel uit van "The Scotts Miracle-Gro Company", een beursgenoteerde multinational met hoofdkwartier in de VS, die vandaag tot de wereldleider in de markt van tuinproducten uitgegroeid is. Scotts wil de onkruidverdelger Round Up via de autosport promoten.

Het Penders Porsche Centre Liège is de officiële en exclusieve Porsche concessie voor de provincies Luik en Luxemburg (België). Penders Porsche Centre Liège heeft het sportieve karakter van het merk Porsche naar de competitie verbogen onder de vorm van ProSpeed Competition, zijn performance afdeling. Het Penders Porsche Centre Liège is actief op alle niveaus en ademt in al zijn geledingen de passie voor het merk Porsche uit.

Spike Communications is de gerenommeerde, Brusselse, communicatiespecialist voor branding en merk-activatie. Communicatie via de sportsponsoring maakt ook deel uit van hun expertise.

ProSpeed Competition is sinds enkele jaren het officieel fabrieksondersteunde team in FIA GT. Zij mochten dan ook verleden jaar de kampioenschaptitel in FIA GT2, met Richard Westbrook en Emanuel Collard, in de wacht slepen. Ook de algemene overwinning van de 24 Uren van Zolder in 2010, maakt deel uit van de palmares.

"Ik ben zeer blij dat we met vier dynamische bedrijven dit project op poten hebben kunnen zetten en we leveren zo het bewijs dat autosportsponsoring zeker nog prima mogelijkheden biedt", aldus Rudi Penders. "Het partnership tussen de sponsors, ons team, Porsche en de twee snelle rijders is een mooi verhaal dat enkel nog een eerste zege mist om af te zijn. Maar die zal niet lang op zich laten wachten."

ProSpeed press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op donderdag 18 maart 2010 om 22:32


Andere publicaties op Racingworld.be...