KS Motorsport ambitieus richting BTCS 2010

KS Motorsport begint aan zijn negende seizoen in de nationale autosport en voor het zesde opeenvolgende jaar start het team van Koen Leyssens en Steve Vanbellingen met BMW in de Belgian Touring Car Series. De afgelopen drie seizoenen eindigde KS Motorsport steevast op het podium van het kampioenschap en de titel van 2007 ligt uiteraard nog vers in het geheugen. Maar KS Motorsport heeft in 2010 nog meer ambities dan enkel de titel in BTCS.

Programma 2010

In 2010 staan naast de BTCS ook de 24 Uur van Zolder en de Omnitel 1000 Km van Palanga in Litouwen op het programma voor één of twee KS Motorsport BMW M3 Silhouette. Zowel in de BTCS als de beide langeafstandsraces staat nog niet vast of er met één dan wel twee wagens gestart wordt. Uiteraard is de recordhouder BTCS-zeges Steve Vanbellingen zeker van de partij, maar andere namen kan het team vandaag nog niet vrijgeven. Hierover zal te gepasten tijde gecommuniceerd worden.

Quotes

Steve Vanbellingen: "Sportief moet dit seizoen een topjaar worden. Het spreekt voor zich dat we in de BTCS voor de titel gaan. Afgelopen seizoen waren Ruben Maes en ik met vijf zeges veruit de sterkste van het kampioenschap maar enkel kronkels in het reglement hielden ons van de titel. Ik zie niet in waarom we dit seizoen aan snelheid en efficiëntie zouden inboeten, dus de titel blijft onze prioriteit. Een eerste wedstrijd die met rood in mijn agenda is aangestipt, is de 12 Uur van Spa. Ik wil die race absoluut winnen. Maar ook in de 24 Uur van Zolder en onze schitterende buitenlandse verplaatsing naar Litouwen starten we niet zonder ambitie, winnen is altijd en overal het streefdoel van KS Motorsport."


Koen Leyssens: "Het is geen makkelijk tussenseizoen geweest, absoluut niet. Vandaar dat we vandaag nog geen zekerheid over de tweede wagen hebben. De budgetten van partners, sponsors en rijders hebben door de economische malaise een ernstige knauw gekregen en wij werken vandaag nog steeds om de overeenkomsten voor de tweede wagen rond te krijgen. In ieder geval is het quasi zeker dat tijdens de langere races, de 12 Uur van Spa, de 24 Uur van Zolder en misschien ook de tijdens de 1000 Km van Palanga er een tweede wagen aan de start verschijnt. Voor het overige zal het nog even afwachten zijn. De wagens zijn in ieder geval volledig heropgebouwd klaar en hebben hun shakedown al achter de rug. KS Motorsport is klaar voor 2010!"

Gordon Leuven City Demo op 27 maart

Nog voor de eerste confrontatie op het circuit zal KS Motorsport zijn partners en fans tijdens de Gordon Leuven City Demo kunnen begroeten. Het is de tweede uitgave van een evenement dat al in 2009 een groot succes was. Op zaterdag 27 maart worden de straten in het stadscentrum van Leuven door de teams en wagens van de BTCS, de Belcar en de VW Fun Cup ingenomen. De dag begint op de Grote Markt met een open paddock van 11u00 tot 13u30, waarna de wagens beginnen aan een demonstratie op de Bondgenotenlaan. De piloten zullen er een circuit van ongeveer 1 km afwerken richting het Martelarenplein en het station. Daar maken ze dan rechtsomkeer om terug te keren naar het vertrekpunt. Om 15u00 zal de zwart-wit geblokte vlag gezwaaid worden en worden de bolides op het Ladeuzeplein onderworpen aan de pretechnische keuring. Daar kan het publiek de wagens nog steeds bewonderen tot 18u00. Er staat tevens een goed gevuld animatieprogramma op het menu met handtekeningensessie, pitstopdemonstraties (bandenwissel), VIP-hospitality enz.

KS press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 19 maart 2010 om 09:48


Andere publicaties op Racingworld.be...