Dick Freebird komt uit op BMW 320d van DB Motorsport

Dick Freebird heeft een nieuwe uitdaging gevonden. Na vier jaar in de Benelux Racing League te hebben geracet, maakt de coureur uit Rosmalen de overstap naar de Belgian Touring Car Series. Samen met zijn trouwe sponsor Jumbo gaat Freebird België en Frankrijk verkennen. In het tweede weekend van april starten de toerwagens op Zolder het seizoen 2010. Freebird komt uit voor DB Motorsport.

De net 24-jarige Brabander gaat racen met een BMW 320d. De connectie met DB Motorsport, het team van collega-rijder Jeroen den Boer, is snel gelegd. "Ik ken Jeroen al uit onze kartperiode. We hebben samen nog in het CRG Holland-team gezeten'', legt Dick Freebird uit.

Mooie auto
Dick Freebird heeft zin in zijn nieuwe avontuur. "De BMW 320d is een heel mooie auto. Ik heb de auto al een keer mogen besturen. Dat was heel leuk'', geeft hij aan. "Het is in tegenstelling tot de BRL geen silhouette, maar een auto van BMW Motorsport met een WTCC-onderstel. Dat betekent dat ie gewoon rap is. Op Zandvoort zou de wagen een rondje in 1 minuut 49 doen. Dat is supersnel.''

Dick gaat rijden in de 2e auto met ondersteuning van Jumbo Supermarkten. "Wij zijn erg blij dat Dick Freebird gekozen heeft om voor ons te gaan rijden dit jaar. Hij heeft al veel ervaring en vanuit de karting kennen wij hem al. We weten wat hij kan en daarmee gaan we er zeker vanuit dat hij in de BTCS met de BMW een kanshebber is. We gaan er vol tegenaan dit jaar", aldus teameigenaar Ewoud den Boer.

DB Motorsport heeft voor dit seizoen nog een enkele plaats vrij op 1 van hun snelle BMW's en geďnteresseerde kunnen daarvoor natuurlijk altijd contact opnemen.

DB Motorsport press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op maandag 22 maart 2010 om 23:41


Andere publicaties op Racingworld.be...