Moonens wisselt van KS Motorsport naar Chad Racing

Na zes seizoenen bij KS Motorsport en BMW stapte Werner Moonens tijdens de winterperiode naar Chad Racing en Kia over. "Ik heb zes schitterende seizoenen bij KS Motorsport gehad, maar was toe aan een nieuwe uitdaging en een nieuw avontuur, evenwel nog steeds in de Belgian Touring Car Series. Ik hou van dat kampioenschap, want ik kan daar als gentleman driver nog echt tot mijn recht komen." Werner Moonens betwist samen met de racende journalist Stéphane Lémeret aan het stuur van een Chad Racing KIA Pro_Cee'd Silhouette het volledige toerwagenkampioenschap.

"Ik wil eerst benadrukken dat ik het de voorbije zes seizoenen altijd naar mijn zin heb gehad bij KS Motorsport. Het team van Koen Leyssens en Steve Vanbellingen is professioneel, maar tegelijkertijd ook een warme familie. Mijn twee zeges in Dijon in 2008 die ik met hen behaalde, blijven voor mij prachtige herinneringen. Ik ben er dan ook rotsvast van overtuigd dat zij ook dit seizoen zeer succesvol zullen zijn", aldus de 44-jarige Brusselse ondernemer. "Maar zo nu en dan heb je als sportman of ondernemer een nieuwe omgeving nodig en die vind ik in het team van Chad Racing Kia."

Werner Moonens bestuurt één van de drie Kia Pro_Cee'd Silhouette van het Britse team, een team dat op de steun van de Belgische invoerder van het Koreaanse merk mag rekenen. De Kia baarde in zijn eerste seizoen al opzien met onder meer twee zeges, een hele rits ereplaatsen en de pole-positie tijdens de 12 Uur van Spa, de belangrijkste race van het seizoen.

De Kia Pro_Cee'd Silhouette onderging bovendien nog eens kleine aerodynamische wijzigingen voor het nieuwe seizoen. "Aangezien het reglement dit voortaan toelaat, komt de achterspoiler nu iets hoger en werd ook het ontwerp van de motorkap licht gewijzigd", licht teambaas Iain Dockerill toe. "Ingrijpende veranderingen zijn er niet en dat is ook niet nodig, want onze Pro_Cee'd modellen deden vorig jaar uitstekend hun werk. Wij moeten nu nog de afstellingen verfijnen, een werk dat werd aangevat bij de hervatting van de wekelijkse tests op het Circuit van Zolder."

Over zijn ambities is Werner Moonens, die het seizoen samen met de snelle en ervaren Stéphane Lémeret afwerkt, duidelijk: "Laten we eerst maar eens het seizoen aanvatten en de wagen grondig leren kennen. Maar net als bij KS Motorsport leg ik mijn lat op een regelmatig seizoen, met het podium als mikpunt. Mits regelmaat zou ik ook zo hoog mogelijk in het eindklassement willen eindigen. Een wens? Schitteren in de 12 Uur van Spa, want daar liet het geluk me in het verleden meermaals in de steek."

Naast de Belgian Touring Car Series, start Werner Moonens ook in één van de twee Belgische 24-uursraces. "Zowel de 24 Uur van Spa als de 24 Uur van Zolder staan in de agenda, maar budgettair is slechts één race mogelijk. Beide wedstrijden zijn aantrekkelijk, maar ik startte nog nooit in de 24 Uur van Spa en dat blijft toch een wedstrijd met internationale uitstraling."

Het BTCS-seizoen start op 10 en 11 April op Circuit Zolder.

Moonens press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op dinsdag 23 maart 2010 om 20:33


Andere publicaties op Racingworld.be...