Michel De Coster met nieuwe Porsche 997 Supercup

Michel De Coster draait al ettelijke jaren mee in het Belgisch omloopgebeuren. In het verleden werd hij samen met Philippe Broodcooren algemeen kampioen in de toenmalige Zolder Touring Cup met een BMW Compact uit de stal van Belgium Racing. Nadien bleef hij aan de zijde van 'Brody' Broodcooren actief op een Porsche van Speedlover waarmee het duo ondermeer het seizoen 2009 afsloot met een klinkende overwinning in de afsluitende 10 Hours of Zolder.

Ondanks zijn drukke beroepsleven als topmanager bij Belgacom, basgitarist bij 'De Mens' en actief binnen de raad van bestuur van Circuit Zolder, vindt duizendpoot Michel De Coster toch nog de tijd voor zijn passie, de autosport.

Met een Porsche 997 GT3 Supercup van Speedlover behaalde De Coster vorig seizoen vier podiumplaatsen, waarvan één overwinning in de Dunlop Endurance Cup. Samen met copain 'Brody' werden het duo uiteindelijk tweede in Klasse 2 en vierde in het Team Championship.

"ik heb opnieuw gekozen voor Speedlover waarin ik veel vertrouwen stel en in het verleden mooie resultaten boekte", steekt Michel van wal. "Het ijzer dat we dit seizoen in de strijd gooien is een nagelnieuwe Porsche 997 GT3 Supercup versie 2010. Een krachtige en snelle wagen die ook telkens aan de start komt in het voorprogramma van de Formule 1. Mijn ambitie is niet anders dan in het verleden en we focussen ons op de nieuwbakken Belcar GT Open. En dit omdat we toch niet kunnen optornen tegen het GT3-bastion dat dit seizoen met ons samen rijdt. Ik ambieer zoals ieder seizoen een plaats bij de subtop met mooie duels, een goede racestrategie en enkele podiumplaatsen in de Categorie GT Open. Ik zal dit seizoen ploeg vormen met Oscar Slingerland en Jean-Pierre Verhoeven. De eerste drie races in Zolder en Francorchamps zal ik de Porsche Supercup delen met Slingerland die deze races aanwendt als een ideale voorbereiding op zijn deelname aan de 24 Hours of Francorchamps met een Porsche van ProSpeed Competition. De overige races zal Verhoeven dan het team komen versterken terwijl we met Slingerland mogelijk ook een trio zullen vormen voor de afsluitende 10 Hours of Zolder. Wat betreft de etmaalraces van Francorchamps en Zolder zijn er gesprekken aan de gang, maar niets is momenteel concreet".

Teameigenaar André van Hoof van Speedlover is in ieder geval tevreden dat hij Michel De Coster aan boord kan houden. "Ik denk dat Michel samen met Oscar en Jean-Pierre een compatibel team zal vormen. De nieuwe Porsche Supercup is in ieder geval een topwagen binnen de Belcar GT Open en leunt dicht aan bij de Porsche GT3 Cup S die vorig seizoen nog sterk presteerde in de Belgian GT. Het is een gans andere wagen dan de 'oude' Supercup en beschikt door de 3.8l-motor over meer power en koppel dan zijn voorganger. Dit wordt ongetwijfeld een van de snelste wagens binnen de Belcar GT Open en is een podium- en titelkandidaat. Het wordt wel een huzarenstukje om de Porsche telkens in optima forma aan de start te krijgen van de Belcar gezien deze ook alle races in het voorprogramma van de F1 zal afwerken. De wagen zal daardoor nog niet in actie treden tijdens de testdag op 1 april".

Speedlover press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 27 maart 2010 om 05:50


Andere publicaties op Racingworld.be...