Leuven City Demo: Een stedelijke warm-up... in de zon!

De weergoden zijn de Gordon Leuven City Demo duidelijk goed gezind. Tijdens de eerste editie was het al mooi weer en ook deze zaterdag was de zon van de partij tijdens de Gordon Demo, opnieuw bijgewoond door erg veel toeschouwers. De formule van een stedelijke warm-up valt duidelijk in de smaak. De afwezigen hadden nog maar eens ongelijk!

Net zoals vorig jaar begon het feest in de schaduw van het stadhuis en de Sint-Pieters kerk. Pas gehuwde koppeltjes kregen een unieke kans om te poseren naast enkele racewagens. Een mooi contrast met de luxewagens in hun huwelijkssuite. Het publiek was talrijk op post in de voormiddag om de bolides van dichtbij te bewonderen en ze stelden aan de mecaniciens en de andere leden van het team allerlei vragen over de techniek.

In de vroege namiddag, nog altijd in het zonnetje, reed het peloton racewagens rustig over de Bondgenotenlaan, de winkelstraat van Leuven, alvorens halt te houden op het Ladeuzeplein, een groot plein dat voor enkele uren werd omgetoverd tot pitlane voor de BTCS en de Belcar. Verschillende vedetten van het komende seizoen stonden te pronken in de zon: Renault Mégane Trophy, KIA Pro_Cee'd Silhouette, BMW M3 Silhouette, VW Scirocco, Porsche 911 GT3-R, 996 Bi-Turbo en Caymann, Lamborghini LP560, Renault Clio en VW Golf.

Heel wat piloten waren ingegaan op de uitnodiging van SpeedWorld: Koen Wauters was erg populair, maar ook Frédéric Bouvy, Bert Longin de man uit de streek, Steve Vanbellingen, François Verbist, Maxime Soulet, Marc Goossens, die speciaal was overgekomen vanuit de Verenigde Staten, Philippe Stéveny, Ruben Maes, Pierre-Yves Rosoux, Philippe Capocci, Alain Bader en consorten. Ze waren allemaal van de partij voor de signeersessie, tot groot genoegen van het publiek. Tussen de toeschouwers zagen we opvallend veel jonge - en soms zelfs erg jonge - raceliefhebbers.

Na deze warm-up in de zon, zal het serieuze werk binnenkort beginnen met de Test Day van de Belgian Touring Car Series en het Belcar Endurance Championship die op donderdag 1 april in Zolder verreden wordt. Daarna hebben de teams nog een week om de laatste details te verfijnen voor de lancering van het seizoen ter gelegenheid van de Gordon Finest Race, geprogrammeerd op de Limburgse omloop op 9, 10 en 11 april.

SpeedWorld press


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zondag 28 maart 2010 om 12:44


Andere publicaties op Racingworld.be...