Bonneel en Leonard met Renault Clio in BTCS 2010

Begin april gaat traditioneel het circuitgebeuren in België van start. Hoog tijd dus voor de Anzegemse piloot Philippe Bonneel om zijn plannen voor 2010 uit de doeken te doen. Na een zeer moeilijke winter om de nodige budgetten te vinden, slaagde Philippe Bonneel er andermaal in een budget samen te stellen om in degelijke omstandigheden het BTCS-kampioenschap te betwisten. Verleden jaar haalde hij samen met diens Waalse teamgenoot Laurent Culot een puike vice-kampioenstitel binnen na een bewogen seizoen, waarin ze niet minder dan vijf podiumplaatsen én de overwinning tijdens de 12 Uur van Spa Francorchamps, de zwaarste en belangrijkste race van het kampioenschap, op hun palmares schreven.

"2009 was inderdaad een topjaar, het beste van de zeven jaar waarin ik al aan autosport doe! Vooral de overwinning in de 12 Uur was een grandioos moment", horen we. " Met onze piepkleine benzinetank startten we als underdog, maar winnen deden we toch... Tijdens de winter besloot Laurent evenwel omwille van privéredenen geen volledig kampioenschap meer af te werken in 2010, en ik moest bijgevolg op zoek naar een nieuw team en een nieuwe ploegmaat."

Philippe vond een plaats bij het "Allure Team" en vormt er ploeg met Nicolas Leonard. Allure was een te duchten rivaal van Philippe in 2009, en eindigde het kampioenschap als vierde. "Het is een professioneel team met heel wat ervaring en met een uitstekende sfeer. De Clio waarmee ik ga rijden is ook een iets meer geëvolueerde versie dan deze van verleden jaar: hij is wat lichter, heeft een stijvere kas, grotere remmen en een grotere benzinetank. Hij lijkt goed op de Clio waarmee ik in 2008 aantrad in het BTCS-kampioenschap. Qua motor behouden we een standaard 205 PK motor, omwille van de bedrijfszekerheid. We weten dat er in de klasse meerdere wagens zullen rijden tussen de 250 en de 300 PK, waar we qua pure kracht nooit zullen kunnen aan tippen, maar er moet nog altijd gereden worden. Bovendien is regelmaat een sterke troef in het BTCS-kampioenschap, dat ondervond ik vorig jaar ten volle", grijnst Philippe.

Een nieuwe ploegmaat is altijd een avontuur, en Philippe krijgt ook dit jaar weer een nieuwe piloot naast hem. "Nicolas bewees in de Fun Cup dat hij heel erg snel is. Ik hoop dat hij snel de goeie manier vindt om ook heel snel te zijn met de Clio, ik zal hem in ieder geval zo goed mogelijk helpen daarin."

Met een titel van vice-kampioen in 2009, wil Philippe proberen nog beter te doen in 2010. "Ik zou heel graag de titel binnenhalen, maar natuurlijk spelen er daarbij een heleboel factoren mee. Dit belet niet dat ik steeds het volle pond zal geven. Ik ondervind alleszins dat het team supergemotiveerd is en dat iedereen vast van plan is om met onze Clio 3 kampioen te worden in T2, ook al heeft niemand ons dat ooit voorgedaan... !"

Het kampioenschap begint in Zolder op 10 & 11/4 met de Gordon Finest Race. De eerste manche op zondag wordt gereden om 10.45u, de tweede om 16.10u.

Bonneel press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op woensdag 07 april 2010 om 18:53


Andere publicaties op Racingworld.be...