Lagrange-De Laet verrassend op pole - Vier merken in top-vijf!

Argo Racing - Lamborghini Gallardo GT3 LP560Geen W Racing Team Audi op pole, geen Porsche van ProSpeed op pole en ook geen KRK Viper op de eerste startrij. Wie is dan wel dé verrassing van de dag? Op de Lamborghini Gallardo GT3 LP560 stond geen maat. Niels Lagrange en Danny de Laet waren met het exemplaar van Argo Racing overduidelijk de snelsten. De prachtige Italiaanse bolide snelde naar een tijd van 1:32,183. Soulet en Goossens moesten met de Porsche 997 GT3 R twee tienden toegeven. Jan Heylen en Kris Wauters starten met de Viage KRK Viper op de derde stek. Op de tweede startrij krijgen zij het gezelschap van Anthony Kumpen en Greg Franchi (Audi). Jeffrey van Hooydonk en Koen Wauters vervolledigen de top-vijf met de tweede KRK Viper.

Op de zesde plaats vinden we het duo Ruben Maes-Enzo Ide. Ide maakt dit weekend zijn debuut in de hoogste klasse van de Belgische circuitracerij. Benieuwd of de West-Vlaming in de wedstrijd het hoge tempo kan volgen. Aan ervaring ontbreekt het hem immers nog. Achter de #61 Porsche vinden we ondermeer de Brusselse Aston met onder andere Verbergt achter het stuur. Longin en Verbist volgen met de tweede WRT Audi. Dockerill-Kane (Ferrari) en Vanthoor-Lemeret (Viper) vervolledigen de top-tien.

MExT - Mosler MT900In Klasse 4 leidt de Mosler van MExT, goed voor de 14de startplaats. Achter de Mosler volgen de Porsche 911 GT3 Supercup van De Coster-Langeberg (Speedlover) en Porsche 997 van vader en zoon Derdaele. Klasse 2 was opnieuw een kolfje naar de hand van G&A Racing. De BMW 130i start als 21ste algemeen. Klasse 3 wordt gedomineerd door de beide Saker, met voorop het exemplaar van Geelen-De Keersmaecker.

Foto's: Martijn Wouters


   



Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar op zaterdag 10 april 2010 om 19:26


Andere publicaties op Racingworld.be...