Mercedes dominant in Hockenheim - Audi baalt

Op een zonnig Hockenheim werd vanmiddag de eerste race van het DTM seizoen 2010 gereden. Na een vrijwel vlekkeloze start voor de achtien wagens zien we meteen na de vierde bocht Tomczyk in zijn Audi A4 de leiding overnemen van de op pole gestarte Pfaffett (Mercedes). Enkel David Coulthard heeft het moeilijk om zijn bolide aan de gang te krijgen, wat hem nu enige momenten uiteindelijk toch lukt. Eveneens in die aanvangsfase wordt de Brit Oliver Jarvis aangereden bij het ingaan van één van de chicanes. De Audi rijder van het Abt Team is met een gebroken ophanging vooraan meteen ook de eerste (en overigens enige) die moet opgeven in een verder incidentloze race.

Tomczyk valt in de zesde ronde helemaal terug nadat hij een schuiver maakt over brokstukken die van zijn eigen Audi loskwamen nadat de linker achterband het begeven had. Na de eerste pitstops gaat Pfaffet aan de leiding, kort gevolgd door de Audi van Ekström en de Mercedes AMG van Jamie Green. Ralf Schumacher en David Coulthard toeren op dat ogenblik respectievelijk rond op een achtste en dertiende plaats.

Het Audi Abt Team maakt echter een cruciale fout door Tomczyk te vroeg te laten pitten. Hierdoor moet de Duitser een extra stop maken en ziet hij meteen een potentiële podiumplaats verloren gaan. De weg ligt nu helemaal open voor de Mercedes armada; na de tweede pitstopreeks is het Pfaffett die leidt voor Green en Spengler. De eerste Audi, de Jahreswagen met Mike Rockenfeller achter het stuur, vinden we pas terug op de vijfde plaats.

Gary Pfaffett heeft na een vlekkeloze race en twee perfect uitgevoerde pitstops de leiding stevig in handen, om die niet meer af te geven. De Brit scoort zijn 15e overwinning in de DTM en natuurlijk de eerste van het seizoen voor Mercedes. De Silberpfeilen palmen trouwens ook de rest van de top 4 in. Spengler, Green en Di Resta zetten de dominantie van het merk met de zilveren ster nog wat extra in de verf. Rockenfeller geeft zijn vijfde plaats niet meer uit handen en is hiermee de eerste Audi. Ekström eindigt verdienstelijk zesde, voor regerend kampioen Scheider.

De Spanjaard Miguel Molina rijdt zich ook in de kijker door als nieuwkomer meteen punten te pakken via een achtste plaats in de eindklassering. David Coulthard wordt uiteindelijk twaalfde en de Chinees CongFu Cheng eindigt op een dertiende stek.

De uitslag
01. Gary Paffett (Mercedes) 39 ronden in 1:02:31.580
02. Bruno Spengler (Mercedes) +0.567
03. Jamie Green (Mercedes) +1.841
04. Paul Di Resta (Mercedes) +2.251
05. Mike Rockenfeller (Audi) +3.201
06. Mattias Ekström (Audi) +3.420
07. Timo Scheider (Audi) +13.067
08. Miguel Molina (Audi) +13.503


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in DTM
op zondag 25 april 2010 om 15:48


Andere publicaties op Racingworld.be...