Lemeret en Franchi verdedigen de kleuren van Audi in EK GT3

De beslissing viel pas op het laatste ogenblik, maar de twee piloten van de Belgian Audi Club zijn op weg naar Silverstone om er de eerste manche van het Europees Kampioenschap FIA-GT3 af te werken. Greg Franchi en Stéphane Lèmeret delen al samen het stuur van een Audi R8 LMS van W Racing Team in het Frans GT-kampioenschap, nu komt daar nog het Europees Kampioenschap FIA-GT3 bij. Het duo zal ook hier aan de start komen met een Audi R8 LMS (maar liefst 8 exemplaren tekenen present in het kampioenschap), maar dit maal wordt de wagen ingezet door Saintéloc-Phoenix. Het team bleek onder de indruk van hun prestaties in Nogaro en Lédenon en toonde zich geïnteresseerd in een samenwerking.

"Ik ken de mensen van Phoenix van toen ik voor hen uitkwam in de 24 Uren van Spa 2006 en ter gelegenheid van een ADAC-meeting in 2007", licht Stéphane Lémeret de beslissing toe. "Nog voor de start van het seizoen sloeg ik een babbeltje met Laurent Fédacou, de ingenieur van Phoenix, en zo ontstond het idee om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap. Het heeft even geduurd voor alles in kannen en kruiken was, maar ik ben uiteraard blij met deze nieuwe uitdaging. Zeker omdat het samen met Greg is, met wie ik het zeer goed kan vinden."

"Doordat ik al een zitje had in het Belgisch en Frans kampioenschap, had ik eigenlijk de optie van het Europees kampioenschap nog niet bekeken", geeft Greg Franchi toe. "Maar deze context, samen met Laurent en Stéphane, is ideaal en ik heb me dan ook gemakkelijk laten verleiden."

Het mag duidelijk zijn dat met dit pilotenduo en de knowhow van Saintéloc-Phoenix, de "Belgische" Audi R8 LMS wel eens hoge ogen zou kunnen gooien. "Dat klopt, als ik de deelnemerslijst bekijk, zie ik niet meteen een sterkere combinatie", onderstreept Stéphane zijn ambitie. "Maar elk seizoen blijken in de FIA-GT3 enkele jonge, nog onbekende kerels, heel erg snel te zijn. Bovendien speelt in dit kampioenschap de "Balance of Performance" niet echt in het voordeel van Audi, dus zal ik al heel tevreden zijn als we dit weekend in Silverstone mooie punten oogsten."

En het vervolg ? "In principe komen we aan de start van de eerste drie meetings, maar het is vanzelfsprekend dat we gaan proberen verder te doen als we kans hebben op de titel", aldus twee tevreden piloten.

Belgian Audi Club press


   



Dit artikel werd gepubliceerd op vrijdag 30 april 2010 om 16:18


Andere publicaties op Racingworld.be...