Marrakech: Tarquini op pole - SEAT en Chevrolet palmen eerste vier rijen in

Na de afgelasting van de manches in Mexico, zijn we toe aan de tweede meeting van het FIA WTCC kampioenschap 2010; de WTCC karavaan is ondertussen de Plas overgestoken en aanbeland in Marokko. Op het 4,5 km lange stratencircuit van Marrakech zullen de bolides op zondag de derde en vierde manche betwisten. Op zaterdag werd er, onder het oog van FIA voorzitter Jean Todt, reeds gekwalificeerd op de niets vergevende Marokkaanse stratenomloop.

Dat het circuit veeleisend is, kon Alain Menu (Chevrolet) aan de lijve ondervinden toen hij in zijn tweede snelle ronde zijn Cruze niet op ideale rijlijn kon houden, slipte en vervolgens de muur in ging. Einde kwalificatie voor de Zwitser!

Een aantal coureurs slaagde er zelfs niet in om een snelle ronde af te leggen omwille van de opeenvolging van incidenten die leidden tot gele en rode vlaggen. De sessie werd zelfs vroeger stopgezet nadat Michelisz (SEAT) ook de muur in ging, net na het afleggen van de snelste ronde dusver. Door dit incident moesten alle andere kanshebbers geduld oefenen tot de aanvang van de tweede kwalificatie sessie. Opvallend is overigens dat er slechts één BMW doorstoot naar Q2; de top 10 na de eerste sessie wordt volledig ingepalm door SEAT Leon, Chevrolet Cruze en de BMW van Engstler.

In Q2 vertrekt Norbert Michelisz niet meer en zien we dus slechts negen van de tien overblijvers starten. Opmerkelijk is de negende stek voor de LiquiMolly BMW van Franz Engster, die daarmee Augusto Farfus en Andy Priaulx achter zich laat. De sessie is echter een kolfje naar de hand van de SEAT. WK leider Garbiele Tarquini zet de poletijd op de klokken en heeft maar liefst een halve seconde minder nodig over een rondje dan Robert Huff (Chevrolet) en Jordi Gené (SEAT).

Top 10 kwalificatie:
01 TARQUINI (SEAT Leon TDI) 1:45.830
02 HUFF (Chevrolet Cruze) +0.534
03 GENE (SEAT Leon TDI) +0.545
04 MONTEIRO (SEAT Leon TDI) + 0.866
05 MULLER (Chevrolet Cruze) +0.875
06 NYKJAER (SEAT Leon TDI) +0.921
07 CORONEL (SEAT Leon TDI) +1.214
08 BARTH (SEAT Leon TDI) +2.197
09 ENGSTLER (BMW 320si) +2.289
10 MICHELISZ (SEAT Leon TDI) geen tijd


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zondag 02 mei 2010 om 14:08


Andere publicaties op Racingworld.be...