Monza: Farfus snelt naar de pole - Coronel pas dertiende na motorproblemen

We zakken dit weekend af naar het snelle circuit van Monza voor de derde manche van de WTCC. Na de vrije training was er alweer pech voor Tom Coronel, motorproblemen zorgde ervoor dat het hele motorblok moest worden vervangen. Op het Italiaanse asfalt zagen we een vrijwel incidentloze eerste kwalificatie op de 5.7 km lange omloop waar de winnaar van vorig jaar, Tarquini (SEAT) de snelste tijd neerzet, gevolgd door de Chevrolet's van Robert Huff en Yvan Muller. Andy Priaulx en Agusto Farfus namen respectievelijk een vijfde en achtste stek met de BMW's.

Tom Coronel slaagde er nog in om drie minuten voor het einde van de kwalificatie de baan op te komen voor nog één snelle ronde, wat hem toch nog een dertiende plaats opleverde.

In deel twee van de kwalificatie gaan de eerste 10 van Q1 het onderling uitvechten voor de pole. De tien bolides vormen één lint en een fantastische eerste ronde van het BMW Mampay Team resulteert in een pole voor Farfus en een derde plaats voor Priaulx. Een beetje onverwacht, maar hiermee bevestigen ze hun prestaties in Marrakech. Robert Huff plaatst zijn Cruze netjes tussen de twee BMW's en zijn ploegmaten Menu en Muller vervolledigen de top vijf. Niet het dagje dus van SEAT die we pas terugvinden op een 6° stek in handen van Jordi Gene en de tittelverdediger, Tarquini pas op een zevende plaats.


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in WTCC
op zaterdag 22 mei 2010 om 19:28


Andere publicaties op Racingworld.be...