ProSpeed domineert - Zege voor Soulet-Goossens - Kumpen-Franchi redden Audi eer

ProSpeed Competition - Porsche 911 GT3 ROp een zinderende startgrid stonden de 65 bolides opgesteld. De mix van Belcar, Brits GT en Aston Martin Challenge is een streling voor het oog! Danny de Laet vertrekt van op pole met de Lamborghini Gallardo van Argo Racing. Meteen bij de start moet hij de ProSpeed Porsche van Goossens-Soulet voorlaten. Ook de Audi's van WRT mengen zich vooraan in de strijd, terwijl de Vipers van KRK Racing beginnen aan een opmars, na de motorproblemen in de kwalificaties. De wedstrijd lijkt zich vooraan te stabiliseren, waarbij de Porschisten van ProSpeed het laken naar zich toe trekken.

Na één uur wedstrijd gaat het fout bovenop de Raidillon met één van de Ferarri's van onze Britste vrienden. Uiteraard wordt de gele vlag gezwaaid en wordt het volledige veld opgewacht door de safety-car. Het is ook net voor die gele vlag situatie dat het mis ging met de Viper #4 van KRK Racing. Koen Wauters moet de Dodge in de Source aan de kant zetten omwille van een kleine brand in de wagen. Het pechweekend bij KRK duurt dus voort

Hamofa Motorsport - BMW M3 GTROp de ondertussen toch wel warme omloop zijn het vooral de banden die erg moeten afzien, wat ook blijkt uit verschillende slippertjes her en der over het circuit. De race is echter al gereden en Goossens/Soulet boeken al bij al gemakkelijk hun tweede overwinning op rij dit seizoen met de Porsche 911 GT3 R uit de stal van ProSpeed Competition. Tweede plek is voor Kumpen-Franchi in de Audi R8 LMS van WRT Racing, weliswaar onder voorbehoud na onenigheid wegens het niet uitvoeren van een drive-through penalty voor voorbijsteken onder gele vlag/safety car. Ook de laatste plaats op het podium wordt door ProSpeed ingenomen; het West-Vlaamse duo Ide-Maes zorgt hiermee al bij al voor een verrassing. Ondanks het gebrek aan kilometers van Belcar-debutant Ide, slagen zij erin om beslag te leggen op de derde plaats, voor de op pole gestarte Lamborghini van De Laet-Lagrange. In de GT Open ging de overwinning eveneens voor de tweede maal op rij naar vader en zoon Derdaele; nadat de Mosler van MExT lange tijd op kop lag, maar op het einde van de wedstrijd de strijdtocht in de Ardense vangrails beëindigde. Ook in de toerisme divisie bleef de overwinning binnen één enkele familie; de gebroeders Verhoeven bleken in hun BMW M3 de snelste van het pak.

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in Belcar
op zaterdag 05 juni 2010 om 16:27


Andere publicaties op Racingworld.be...