12 Hours of Spa: Zware crash overschaduwt wedstrijdbegin - KIA leidt na 3 uur

Green Speed and Technology Racing - Volvo S60 SilhouetteTijd voor de belangrijkste race van de Belgian Touring Car Series! We zijn vertrokken op een zonovergoten circuit voor een halve etmaal race. Op pole vertrekt de BMW van KS Motorsport (#2) gevolgd door de eerste van de drie KIA's met Koen Wauters achter het stuur. Op de derde plaats vinden we de Mégane van Delahaye Racing, waarvan een sterke prestatie verwacht wordt. Na de obligate opwarmronde worden de bolides net voor de Radillion losgelaten voor een vliegende start. Die wordt het best genomen door de KIA van Chad Racing. Meteen wordt duidelijk dat er verschillende strategieën worden gehanteerd door de teams. Zo valt de Volvo S60 in de aanvangsfase enkele plaatsen terug.

Strategic Transport Racing - SEAT Leon SuperCopaOpschudding alom wanneer net voor het eerste halfuur de SEAT Leon SuperCopa met het nummer #57 op de Raidillion rechtdoor gaat en met een enorme klap in de muur terecht komt. We krijgen de eerste safety-car procedure terwijl de hulpdiensten zich over de rijder van het Strategic Transport Racing Team ontfermen. Het ziet er echter niet goed uit. De rijder blijft bewegingsloos zitten en wordt onmiddellijk getransporteerd naar de medische antenne van het circuit.

Na dik twintig minuten achter de safety car trekt het hele veld zich terug op gang. Het zijn de KIA's die fel oprukken en voortdurend van positie wisselen met de BMW van KS Motorsport en de Mégane van Delahaye Racing. De Volvo S60 die aanvankelijk nog moeite had om het tempo te volgen komt na goed drie uur steeds beter in de race en weet zelf even de leiding in handen te nemen.

Stand na drie uur:
01. Wauters/Van Hooydonck/Heylen (KIA Pro_cee'd)
02. Kelders/Bouvy/Verbist (Renault Megane)
03. Radermecker/Van de Poele/Huff (Volvo S60)

Foto's: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zaterdag 05 juni 2010 om 18:37


Andere publicaties op Racingworld.be...