12 Hours of Spa: Na 9 uur: Spanning bouwt op - Volvo en Megane wisselen de koppositie!

Green Speed and Technology Racing - Volvo S60 SilhouetteDe lichten gaan aan, de avond valt zachtjes over een afkoelend circuit, meteen worden er ook de beste rondetijden gereden. Vooraan is het nog altijd erg spannend aangezien de Volvo S60 van net voor een gele vlag situatie de leiding kon overnemen van de Delahaye Megane. De oorzaak van de gele vlag was dat een van de rijders van een Renault Clio de controle over het stuur verloor. De Megane van Bouvy en co dook de pits in voor benzine en de nodige aanpassingen voor het ingaan van de nacht.

In de pitstraat laat Eric Van De Poele weten dat alles goed verloopt. De Volvo kent geen problemen en ze rijden een vlekkeloze race, wat resulteert in een voorlopig eerste plaats en dat met nog vijf uur voor de boeg. Bij Chad Racing loopt het niet van een leien dakje. Ook in het derde deel van de wedstrijd moet een Kia Pro_cee'd moet noodgedwongen de pits opzoeken. Opspringende brokstukken veroorzaken een doorboorde radiator, die in een vijftal minuten vervangen wordt, waardoor de achterstand met twee ronden groeit. Ook de twee andere KIA's zijn al ver teruggevallen in het klassement.

Met nog drie uur te gaan hebben we volgende stand algemeen:
1. Bouvy/Kelders/Verbist (Renault Mégane)
2. Radermecker/Van De Poele/Huff (Volvo S60)
3. Vanbellingen/Stoeltie/Maes (BMW M3)

Ook nog even mee geven dat de Audi A4, de winnaar van vorig jaar, de verwachtingen van outsider niet kan volbrengen. Aanvankelijk reedt de bolide rond op een plek net buiten de top 10, maar bij het vallen van de duisternis kwam de wagen tot stilstand door een geblokkeerde versnellingsbak. Het duurde ettelijke ronden alvorens de A4 naar de pitstraat kon getakeld worden en momenteel ligt de Audi nog net in de top dertig, op een 29ste plaats.

Wie als outsider wel aan de verwachtingen voldoet, zijn Belicchi/Cremonesi/Lancieri die in de BMW M3 E92 als gastrijders op een mooie vierde plaats algemeen liggen. In T3 hebben de VW sirocco's het onderspit moeten delven voor de beide BMW' s van DB Motorsport, op een vijfde en zesde plaats algemeen.

Foto: Martijn Wouters


   



Frank Van Waeyenberghe

Van onze redacteur

Frank Van Waeyenberghe

Dit artikel werd gepubliceerd in BTCS
op zondag 06 juni 2010 om 00:22


Andere publicaties op Racingworld.be...